V prikolici je peljal 600 kilogramov brinovih jagod

Hrvaška policija je v ponedeljek zvečer na območju Broda na Kolpi nedaleč od meje s Slovenijo prijela 67-letnega slovenskega državljana, ki je v prikolici peljal več kot 600 kilogramov brinovih jagod.

Hrvaška policija je v ponedeljek zvečer na območju Broda na Kolpi nedaleč od meje s Slovenijo prijela 67-letnega slovenskega državljana, ki je v prikolici peljal več kot 600 kilogramov brinovih jagod Foto: Pu Primorsko Goranska
Hrvaška policija je v ponedeljek zvečer na območju Broda na Kolpi nedaleč od meje s Slovenijo prijela 67-letnega slovenskega državljana, ki je v prikolici peljal več kot 600 kilogramov brinovih jagod Foto: Pu Primorsko Goranska

ZAGREB > Brinove jagode je odkupil na območju Delnic in Karlovca, a za posel ni imel ne računov ne dovoljenja za nabiranje brinovih jagod, je danes sporočila policija.

Policisti so 67-letniku odvzeli jagode in ga ovadili sodniku za prekrške, je sporočila primorsko-goranska policijska uprava na svoji spletni strani.

Hrvaška zakonodaja določa, da je treba imeti za nabiranje gozdnih sadežev ustrezno dovoljenje pristojne gozdne uprave. Tudi z dovoljenjem so sicer količine nabranih sadežev, posebej gob, omejene.

Predpisane kazni za kršitelje zakona so med 1000 in 7000 kun (med 131,5 in 921 evrov).

STA


Najbolj brano