V prihodnjih dneh poostren nadzor nad motoristi

V sklopu ukrepov za zagotavljanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil bo policija od danes do ponedeljka izvajala poostren nadzor nad motoristi kot posebej ranljivimi udeleženci cestnega prometa. V sklopu nadzorov, ki jih policija sicer izvaja čez vse poletje, bodo tokrat na kršitelje prometnih predpisov pozorni zlasti mariborski policisti.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Udeležba motoristov v cestnem prometu je bila zaradi ugodnih vremenskih razmer v letošnjem letu večja kot lani, posledično pa se je poslabšalo stanje prometne varnosti motoristov, so v sporočilu za javnost navedli na PU Maribor.

Letos je stanje varnosti motoristov na območju PU Maribor kljub podobnemu številu obravnavanih prometnih nesreč slabše kot v enakemu obdobju lani. Na območju te policijske uprave se je zgodilo dva odstotka več prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles, v katerih so trije umrli, trije so se hudo poškodovali, 30 pa lažje. Najhujše prometne nesreče z udeležbo voznikov motornih koles so se letos na območju PU Maribor zgodile zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil o prednosti, predvsem na regionalnih cestah v popoldanskem in večernem času, so navedli na policijski upravi.

Z namenom zagotavljanja večje varnosti motoristov bodo v prihodnjih dneh ob rednem delu izvajali intenzivnejši nadzor nad kršitvami prometnih predpisov s strani motoristov na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev cestnega prometa največja, torej na regionalnih in glavnih cestah ter v naseljih. Obsežnejši poostren nadzor na območju celotne policijske uprave bodo izvedli 14. avgusta, v času od 14. do 21. ure.

Delo policistov bo usmerjeno predvsem v ugotavljanje prekoračitev hitrosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne strani in smeri vožnje, neuporabe zaščitnih čelad, tehnične brezhibnosti vozil, vožnje pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanja prednosti v križiščih in vožnje v rdečo luč. Pri delu bodo uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z videonadzornim sistemom Provida, so pojasnili na PU Maribor.

Udeležence v cestnem prometu pozivajo k umirjeni vožnji ter spoštovanju cestnoprometnih predpisov.

STA


Najbolj brano