V prevrnjenem praznem terencu le krvavi madeži

Mladeniča sta se v soboto zjutraj nad Ilirsko Bistrico s terencem prevrnila, poklicala na pomoč, potem pa očitno prišla k sebi in zbežala s kraja nesreče. Tja se je nato vendarle vrnil voznik, poškodovanega sopotnika pa so policisti našli doma.

Pri Črnih njivah sta mladeniča s terenskim avtom zapeljala s 
ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Foto: Tomo Šajn
Pri Črnih njivah sta mladeniča s terenskim avtom zapeljala s ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Foto: Tomo Šajn

ILIRSKA BISTRICA > Nesreča in njen nenavaden razplet sta se dogajala v soboto zjutraj nad Ilirsko Bistrico. Pri Črnih njivah sta mladeniča s terenskim avtom zapeljala s ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Nato je voznik poklical na pomoč regijski center za obveščanje ter prosil za reševalce in gasilce. Menda naj bi ga skrbelo za sopotnika, ki je v nesreči dobil udarec v glavo in za nekaj minut menda izgubil zavest.

Proti Črnim njivam so takoj odhiteli bistriški reševalci in gasilci. Ko so prišli na kraj, pa so našli le prazen prevrnjen avto. Na kraj nesreče so prihiteli tudi policisti, ki so v avtu našli le sledove krvi. Po klicu na pomoč in nekaterih drugih okoliščinah naj bi nato ugotovili, čigav je avto. Kmalu naj bi na prizorišče prišel tudi voznik, 21-letni Bistričan, in povedal, kaj se je zgodilo.

Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da ima v organizmu 0,73 miligrama alkohola (1,52 promila). Voznik se v nesreči ni poškodoval, je pa povedal, da jo je v nesreči skupil njegov sopotnik, 22-letni Bistričan. Ta je medtem že pripešačil do doma, kjer so ga policisti odkrili in ugotovili, da ima lažje poškodbe glave. DC


Najbolj brano