Kokain namesto granulata aluminijevega oksida

Celjski kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pošiljka z okoli 100 kilogramov kokaina, ki je v ponedeljek prispela v zreški Swatycomet, prispela iz brazilskega pristanišča v Sao Paulu.

 Foto: Pu Celje
Foto: Pu Celje

CELJE > Z ladijskim prometom v zabojniku je pošiljka konec marca prispela v Luko Koper, kjer so v petek opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo.

Kot je v današnji izjavi za javnost povedal prvi mož celjskih kriminalistov Damijan Turk, so jih iz Swatycometa v ponedeljek obvestili, da so v vrečah prejetega granulata aluminijevega oksida našli pet večjih torb, v katerih je bilo več paketov, za katere so skladiščni delavci posumili, da bi v njih lahko bila droga.

Kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali obvestila ter ugotovili, da je Swatycomet naročil granulat aluminijevega oksida pri gospodarski družbi iz Nemčije, ki posluje z brazilsko gospodarsko družbo.

Pošiljka je bila s tovornim vozilom v ponedeljek dostavljena v zreško podjetje, kjer so odstranili ladijski pečat. Pri raztovarjanju tovora v prostore skladišča so zaposleni v petih od skupno 26 vreč, napolnjenih z granulatom aluminijevega oksida, ki ga uporabljajo v proizvodnji brusov, odkrili pet športnih torb, je dejal Turk.

V torbah je bilo 100 paketov, ovitih v gumijasto embalažo različnih barv. Vsak paket je tehtal en kilogram. S preliminarnim testiranjem je bilo potrjeno, da je bil v paketih kokain. Vrednost zasežene droge bi pri prodaji na debelo znašala približno štiri milijone evrov.

Celjski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcih kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ob tem pa sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

STA


Najbolj brano