V paketih iz Kitajske sintetična droga

Pred kratkim so na brniško letališče iz Kitajske s kurirskim servisom prispele štiri pošiljke, ki naj bi bile zanemarljive vrednosti. Cariniki pa so jih po analizi tveganja izločili, kasneje se je izkazalo, da so bila v njih močna poživila oziroma stimulativna sintetična droga.

V paketkih je bilo močno poživilo, ki je na seznamu prepovedanih snovi Foto: Furs
V paketkih je bilo močno poživilo, ki je na seznamu prepovedanih snovi Foto: Furs

BRNIK >Pošiljke, skupno težke tri kilograme, so bile namenjene slovenskemu naročniku. Na letalskih manifestih so bile prijavljene kot pošiljke zanemarljive vrednosti (do 22 evrov). Pošiljke bi s kurirsko službo takoj dostavili naročniku, vendar do cilja niso prišle. Izkazalo se je, da so bile na vseh paketkih napačne navedbe vrste blaga. Zaradi suma uvoza nedovoljenih substanc so pošiljke poslali v laboratorij generalnega finančnega urada.

Analize so potrdile, da je v vseh paketkih stimulativna sintetična droga oziroma močno poživilo. Na finančni upravi so pojasnili, da so poživila na listi prepovedanih snovi in postopkov uvrščena v razred S 6 (snovi, ki so prepovedane na tekmovanjih). Pošiljke in postopek so predali policiji. Mobilna enota brežiškega carinskega urada pa je prejšnji teden na avtocesti ustavila avto slovenske registracije, ki ga je vozil slovenski državljan. Med pregledom so ugotovili, da ima avto prirejeno dvojno dno. V njem so odkrili 75 zavojev tobaka, skupno težkih 32 kilogramov. Tobak so zasegli, proti vozniku pa uvedli prekrškovni postopek. NR


Najbolj brano