V ovinku z avtom na bok

Neprevidnost voznikov je botrovala nesrečama, v katerih sta se v Kopru in Novi Gorici poškodovala pešca. Pri Markovščini pa je voznik avta v nevarnem ovinku zapeljal s ceste in se z avtom prevrnil na bok.

 Foto: Pgd Materija
Foto: Pgd Materija

PRIMORSKA > V ponedeljek ob pol desetih zvečer je v zloglasnem ostrem ovinku pri Markovščini 72-letni voznik iz Hrušice zapeljal preblizu desnega roba ceste, zadel v oznako za ostri ovinek in se z avtom prevrnil na bok. Na kraj so prihiteli v pomoč gasilci iz Materije in sežanskega zavoda, ki so voznika rešili iz avta, sežanski reševalci pa so ga oskrbeli. Po prvih podatkih se je v nesreči le laže poškodoval. Ovinek, kjer se je nesreča zgodila, je v zadnjih desetih letih terjal že nekaj smrtnih žrtev in veliko poškodovanih. Voznik iz Hrušice je imel tokrat srečo, ker so v ovinku v zadnjih letih požagali skoraj vsa obcestna drevesa.

Hude poškodbe pa je utrpela 60-letna pešakinja, ki jo je v Kopru zbil 81-letni voznik avta. V ponedeljek nekaj pred 13. uro je vozil od križišča Inde proti Markovcu, pešakinjo pa je zadel na prehodu za pešce.

Po prvih podatkih naj bi jo z lažjimi poškodbami odnesel 38-letni pešec, ki ga je včeraj dopoldne na pločniku v Novi Gorici med vzvratno vožnjo s kombijem zadel 53-letni voznik. Vozniku kombija so policisti izdali plačilni nalog.

DC, SK


Najbolj brano