V ograjo in drugi avto

Precej sreče je imel včeraj 31-letni voznik iz Ljubljane, da je odnesel celo kožo po trku v ograjo in drugi avto na avtocesti nad predorom Dekani. V ponedeljek zvečer je pijani Koprčan zgrešil cesto na Markovcu, v ponedeljek zjutraj pa je voznik na Keltiki končal v ograji in telefonskem drogu.

Sprednji del avta  je po trčenju nad predorom Dekani  skoraj razpadel. Foto: Danijel Cek
Sprednji del avta je po trčenju nad predorom Dekani skoraj razpadel. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Včeraj četrt pred deveto zjutraj je 31-letni voznik iz Ljubljane vozil po avtocesti od viadukta Črni Kal proti predoru Dekani. Nekaj sto metrov pred predorom ga je zaradi prehitre vožnje na mokri cesti najprej zaneslo, nato je trčil v odbojno ograjo in na koncu še v avto, s katerim se je za njim pripeljal 51-letnik iz Marezig. Po trku je avto Ljubljančana obtičal na odstavnem pasu, avto Marežgana pa razbit nekoliko više. K sreči se ni nihče poškodoval, oba voznika sta bila tudi trezna.

Ni bil pa trezen 44-letni Koprčan, ki je v ponedeljek nekaj minut po 19. uri zapeljal s ceste pri Semedelskih razgledih na Markovcu v Kopru. K sreči se je samo laže poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, alkotest pa je pokazal kar 1,26 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (2,62 promila). Čaka ga zagovor pred sodnikom.

V ponedeljek zjutraj je počilo tudi na glavni cesti med Tolminom in Spodnjo Idrijo, kjer je 38-letni voznik med vožnjo iz Želina proti Stopniku zaradi prehitre vožnje zapeljal na levo in trčil v ograjo ter telefonski drog. Na srečo se voznik ni poškodoval. Na območju Črnega vrha pa je v ponedeljek 47-letni voznik parkiral svoj avto in izstopil iz njega, ne da bi ga pustil v prestavi ali zategnil ročno zavoro. Avto se je popeljal naprej in trčil v drugi avto. DC


Najbolj brano