V nesreči slovenskega avtomobila na Hrvaškem 15-letnica umrla, štirje poškodovani

V prometni nesreči, ki se je danes okrog poldneva pripetila nedaleč od Otočca na avtocesti Zagreb-Split, je življenje izgubilo 15-letno dekle, štiri osebe pa so bile poškodovane, med njimi dva otroka. Poškodovane so prepeljali v bolnišnico, za življenje petletne deklice pa se zdravniki še vedno borijo, poročajo hrvaški mediji.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > 15-letnica je umrla na kraju nesreče, ki se je zgodila na 137. kilometru avtoceste Zagreb-Split. Iz liško-senjske policijske uprave so sporočili, da je 50-letni voznik izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste in se prevrnil na streho. V avtomobilu znamke ford so bili z njim 42-letna soproga in trije mladoletni otroci.

V nesreči so bili huje poškodovani moški, ženska in dva otroka, ki so jih prepeljali v bolnišnico v Ogulinu. Petletno deklico so nato zaradi hudih poškodb prepeljali v otroško bolnišnico v Zagrebu, kjer se zdravniki še vedno borijo za njeno življenje.

“Njeni starši in osemletni brat so stabilni in okrevajo pri nas, deklica pa je bila tako hudo poškodovana, da je njeno življenje še vedno ogroženo,” je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal dežurna zdravnica v ogulinski bolnišnici Branka Bićanić. Po njenih navedbah gre za družino iz Albanije z bivališčem v Sloveniji.

STA


Najbolj brano