V nesreči pri Gruškovju umrl dveletni otrok, šest poškodovanih v bolnišnici

V prometni nesreči, ki se je danes okoli 6.30 zgodila na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, je umrl dveletni otrok, dve osebi sta bili hudo in štiri osebe lahko poškodovane, so sporočili s Policijske uprave Maribor. V nesreči je bilo udeleženih osem čeških državljanov v osebnem vozilu in avtodomu.

 Foto: STA
Foto: STA

GRUŠKOVJE > Na kraj so bili napoteni policisti, gasilci in reševalci. Med ogledom kraja nesreče, ki sta se ga udeležila tudi dežurni preiskovalni sodnik in tožilka, so ugotovili, da je na udeleženih vozilih in objektih nastalo za okoli 25.400 evrov škode.

Po ugotovitvah policije se je nesreča zgodila, ko je 39-letni državljan Češke vozil osebni avtomobil v smeri mejnega prehoda Gruškovje. Z vozilom je zapeljal levo čez dvojno neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim delom vozila trčil v sprednjo levo stran avtodoma, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 58-letni državljan Češke.

V nesreči je umrl dveletni otrok, ki je bil v naročju matere na sedežu za voznikom osebnega vozila. Poškodovane so odpeljali v ptujsko bolnišnico. V času ogleda so policisti urejali promet preko bližnjega obvoza.

Zoper 39-letnega državljana Češke bodo policisti spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

STA


Najbolj brano