V morju pri Šibeniku izginila slovenska jadrnica

Slovenski državljan je danes obvestil luško kapitanijo v Šibeniku, da se je v sredo zvečer rešil z jadrnice, ki je obtičala na poti proti otoku Kaprije, potem ko je v plovilo vdrla voda.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ZAGREB > 48-letni Slovenec je bil edini član posadke, do otoka Murterja pa se je pripeljal s pomožnim plovilom. Jadrnice danes niso uspeli najti.

Hrvaške oblasti so začele iskati jadrnico danes dopoldne na območju, na katerem je slovenski državljan prijavil nesrečo. Potem so preiskali še širše območje, a plovila niso našli.

Zato so ocenili, da se je jadrnica verjetno potopila, in so iskanje ustavili, so zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo. Kot so dodali, v času nesreče in v noči na danes ni bilo večjega neurja na tem območju blizu Kornatov.

Do nesreče je prišlo v sredo nekaj pred polnočjo, ko je plovilo nedaleč od svetilnika Prišnjak obtičalo v morju brez lastnega pogona zaradi vode, ki je vdrla v trup jadrnice. Potem ko Slovenec ni uspel ustaviti vdora vode, se je odpravil po pomoč. Gre za plovilo, ki je dolgo slabih 12 metrov in je bilo z imenom Vesna registrirano v Zadru.

STA


Najbolj brano