V krvi od amfetaminov do morfina

Poostren nadzor, ki so ga postojnski policisti pred dnevi izvedli na Postojnskem in Pivškem, je - kot že nekateri predhodni - pokazal, da vozniki večkrat sedejo za volan pijani in pod vplivom prepovedanih substanc. Policisti bodo z nadzori nadaljevali.

Policisti bodo tudi v prihodnje  v Postojni, Pivki (na fotografiji) 
in okolici predvsem v večernem času poostreno nadzirali 
promet in ugotavljali psihofizično stanje voznikov.  Foto: Marica Uršič Zupan
Policisti bodo tudi v prihodnje v Postojni, Pivki (na fotografiji) in okolici predvsem v večernem času poostreno nadzirali promet in ugotavljali psihofizično stanje voznikov.  Foto: Marica Uršič Zupan

POSTOJNA, PIVKA > V Postojni so policisti ustavili 24-letnega voznika avta iz Ilirske Bistrice in ugotovili, da je vozil v času, ko mu je sodišče zaradi hujšega prekrška izreklo ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (0,72 promila). Sodišču so policisti predlagali, naj storilcu hujših prekrškov, ki je tudi povratnik, vozilo odvzame in nato uniči.

Na Kolodvorski cesti v Pivki so ustavili 26-letnega domačina, ki je napihal 0,50 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma dober promil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, policist pa mu je poleg 900 evrov globe izrekel še 16 kazenskih točk. Do odvzema vozniškega dovoljenja mu torej manjkata le še dve.

Voznici, stari 43 in 25 let, ki so ju ustavili v Pivki in Postojni, pa nista bili pijani. Alkotest je namreč pokazal negativen rezultat, njuno ravnanje pa je bilo nezanesljivo. Postopek za ugotavljanje vožnje pod vplivom drog ali drugih nedovoljenih snovi je bil pozitiven, zato so obema odredili strokovni pregled. Analiza vzorcev krvi je bila pri obeh pozitivna. Pri prvi so odkrili vzorce amfetaminov, kodeina, metadona in morfina, pri drugi morfina in kodeina. Policisti so sodišču predlagali, da zaradi hujšega prekrška obema voznicama odvzame vozniško dovoljenje in izreče 1200 evrov kazni.

Kot napovedujejo na koprski policijski upravi, bodo policisti v Postojni, Pivki in okolici predvsem v večernem času poostreno nadzirali promet in ugotavljali psihofizično stanje voznikov. To bodo počeli zlasti v bližini gostinskih lokalov, diskotek in nočnih klubov, kjer pričakujejo tovrstno problematiko. SK


Najbolj brano