V krvi naj bi imel šestkrat več alkohola, kot je dovoljeno

Po najnovejših ugotovitvah, ki jih je pridobil tržaški časnik Il Piccolo o najhujši prometni nesreči na Tržaškem v zadnjih letih, v kateri sta umrli dve osebi, je povzročitelj nesreče pregloboko pogledal v kozarec. Na tržaški obvoznici ni opazil niti finančnih stražnikov, ki so ga opozorili, da vozi v nasprotno smer.

Tržaška obvoznica je bila v nedeljo prizorišče najhujše 
prometne nesreče zadnjih let na Tržaškem.  Foto: Vir: Il Piccolo
Tržaška obvoznica je bila v nedeljo prizorišče najhujše prometne nesreče zadnjih let na Tržaškem.  Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > V tragični nesreči sta izgubila življenje 35-letni Luca Sussich in 36-letna Valentina Gherlanz. Pred tragedijo je 33-letni državljan Romunije Josif Jitariu Celestin pregloboko pogledal v kozarec. Nato se je usedel v svojega golfa in v bližini Rižarne zapeljal na tržaško obvoznico v nasprotno smer. Finančni stražniki so ga opozorili, da vozi v nasprotno smer, in ga skušali zaustaviti. Ustavil se je šele, ko je silovito trčil v nissana, v katerem je bilo pet prijateljev.

Romun, ki je še v bolnišnici, naj bi po pisanju Il Piccola imel v času nesreče tri miligrame alkohola v litru krvi. To je šestkrat nad dovoljeno mejo v Italiji. 33-letnik je že obtožen za dvojno smrt v prometni nesreči v treznem stanju, če bo rezultat alkotesta tudi uradno potrjen, Romunu grozi do 18 let zaporne kazni. V naslednjih dneh, takoj ko bo mogoče, ga bodo zaslišali preiskovalci, še dodaja časnik.

Več o nesreči smo v PN pisali: Tržaška obvoznica minulo noč prizorišče najhujše prometne nesreče zadnjih let

Spletno uredništvo


Najbolj brano