V kombiju so našli šest pasjih mladičkov

Preko Furlanije Julijske krajine uvažajo iz vzhodne Evrope v Italijo vse več pasjih mladičev. To se je zgodilo tudi v minulih dneh, ko so tržiški policisti v kombiju odkrili šest pasjih mladičkov brez ustreznih dokumentov in zdravstvenih potrdil, poroča Primorski dnevnik.

V zadnjem delu kombija je bilo več kosov pohištva, pa tudi  
kletka, v kateri so policisti našli šest pasjih mladičev pasme 
ameriški staffordshire terier, starih približno šest tednov. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
V zadnjem delu kombija je bilo več kosov pohištva, pa tudi kletka, v kateri so policisti našli šest pasjih mladičev pasme ameriški staffordshire terier, starih približno šest tednov. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRŽIČ > Tržiški policisti so opazili kombi z bolgarsko registrsko tablico, ki je bil parkiran ob robu ceste. Romunskega voznika so najprej zaprosili za dokumente, nato so še pregledali vozilo.

V zadnjem delu kombija je bilo več kosov pohištva, pa tudi kletka, v kateri so policisti našli šest pasjih mladičev pasme ameriški staffordshire terier, starih približno šest tednov.

Vsi so bili brez mikročipa, pasjega potnega lista in zdravstvenih potrdil o cepljenju proti steklini. Policisti so mladiče zasegli in izročili veterinarski službi, romunskega državljana pa so ovadili zaradi kršitve italijanske zakonodaje na področju uvoza živali. Zasegli so tudi kombi, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano