V kajaku je umrl 77-letni Nemec

Včeraj malo po 13. uri so policiste obvestili, da je med spustom po reki Soči blizu vasi Čezsoča kajakaša obšla slabost. Z vstopnega mesta v vasi Čezsoča se je s tremi kajaki po reki Soči spustila nemška družina. V kajaku dvojcu sta bila 77-letni oče in njegov 47-letni sin, v drugih dveh kajakih pa še preostala člana družine, 48-letna ženska in njen 16-letni sin.

Fotografija je simbolična Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična Foto: Petra Vidrih

BOVEC > Vsi člani družine so uporabljali ustrezno kajakaško opremo. Ob 13.10 je 47-letni sin med plovbo po reki Soči navzdol ugotovil, da se je njegov 77-letni oče na prednjem sedežu v kajaku nekoliko nagnil naprej, zahropel in obstal v sključenem položaju. Vsi člani družine so 77-letnika takoj zatem spravili na breg reke Soče in pričeli z oživljanjem.

Kljub oživljanju svojcev in kasnejšemu posredovanju reševalcev NMP ZD Tolmin je 77-letni nemški državljan na kraju dogodka umrl.

Bovškim policistom in reševalcem ZD Tolmin so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci PGD Bovec. Bovški policisti so v zvezi z obravnavanim primerom tujo krivdo izključili in bodo s poročilom obvestilo pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

NR


Najbolj brano