V horjulskem živalskem parku ustrelili medveda

Medvedu Timu iz ZOO parka Rožman v Horjulu, na katerega je v noči s petka na soboto streljal neznanec, se zdravstveno stanje izboljšuje. "Rana je zaprta. Je pod vplivom zdravil in se obnaša umirjeno," je povedal vodja parka Jože Rožmanec. Policija skuša medtem s preiskavo ugotoviti, kdo in zakaj je streljal na medveda.

Fotografija je simbolična. Foto: Silva Križman
Fotografija je simbolična. Foto: Silva Križman

HORJUL > Po besedah Rožmanca policija že ves dan kljub dežju intenzivno preiskuje park in išče sledi morebitnega storilca. Kdo bi lahko streljal na medveda, ne ve. "Ne vem, kaj bi lahko bil razlog za takšno dejanje. Lahko je streljal norec, lahko pa je kdo to naredil tudi za denar," dodaja.

Na policiji pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku, o katerem so bili obveščeni v soboto. Preiskava poteka v smeri preiskovanja elementov kaznivega dejanja in ugotavljanja okoliščin nastanka poškodb, "pri čemer ni izključena možnost, da je bil medved ustreljen oziroma obstreljen s strani neznane osebe", so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Medved tudi po njihovih informacijah trenutno ni v življenjski nevarnosti.

Kot je že v nedeljo povedal Rožmanec, je bilo stanje medveda v soboto zjutraj zastrašujoče, saj je bil prostor, kjer je zaprt, ves krvav. Medveda so nemudoma oskrbeli, pri tem pa tudi našli vhodno in izhodno rano krogle.

V zasebnem živalskem parku sicer že desetletje dobijo dom izključno uboge, zavržene in poškodovane živali.

STA


Najbolj brano