V gorečem avtomobilu našli tri kilograme konoplje, voznik pobegnil

Včeraj ob 17. uri je zagorel avtomobil pri predoru Kastelec. Na kraj so poleg policistov odhiteli tudi gasilci. Ko so vozilo pogasili, so opazili, da so v branikih avtomobila zvitki s prepovedano drogo, verjetno indijsko konopljo, v skupni količini okoli tri kilograme. Voznik avtomobila je že pred tem s kraja peš pobegnil in ga policisti še iščejo.

Včeraj ob 17. uri je zagorel  avtomobil pri predoru Kastelec.  Foto: Pu Koper
Včeraj ob 17. uri je zagorel avtomobil pri predoru Kastelec.  Foto: Pu Koper

PRIMORSKA > Zaradi gašenja požara in dodatnih aktivnosti po najdbi droge je bila avtocesta v smeri proti Ljubljani zaprta dobri dve uri. Preiskavo nadaljujejo kriminalisti Policijske uprave Koper.

Občani na plaži zasačili kradljivca

Okoli 18.30 so občani na plaži v Strunjanu zasačili 43-letnega domačina, ki je poskušal ukrasti denarnico iz odloženega nahrbtnika. Osumljeni v tem primeru tatvine ni izvršil in se je s plaže odmaknil do bližnjega pritličnega stanovanja, občani pa so o dogodku obvestili policijo. Kljub temu, da je lastnica spala na ležalniku pred stanovanjem, je vstopil v notranjost in iz torbice ukradel tri denarnice. Ko je stanovanje zapuščal, so na kraj ravno prispeli policisti in ga aretirali.

S čolna ukradli nosilne loke za senčnik

Včeraj ponoči je neznanec iz čolna na Sv. Katarini ukradel nosilne loke za senčnik iz nerjavečega jekla ter lastnika oškodoval za približno 1000 evrov.

Droge na meji

Policisti na MP Sočerga so v štirih primerih ob mejnih kontrolah potnikom zasegli manjše količine prepovedanih drog, enemu slovenskemu državljanu in trem tujcem. Še enemu tujemu državljanu so manjšo količino droge zasegli policisti na MP Jelšane, v enem primeru pa na MP Starod.

Tujca zalotili z ukradenimi tablicami, vlomilskim orodjem in plenom

Koprski policisti so včeraj dopoldne odvzeli prostost 57-letnemu tujcu, ki začasno živi v Kopru. Na vozilu je imel nameščene pred nekaj dnevi v Kopru ukradene registrske tablice, v prtljažniku pa vlomilsko orodje in nekaj predmetov, ki izvirajo iz več vlomov v stanovanjske hiše in druge objekte na širšem območju Kopra v preteklih tednih. Tujca so do privedbe k preiskovalnemu sodniku pridržali.

Nesreča pri delu

Včeraj zvečer se je zgodila nesreča pri delu s kmetijskim traktorjem v naselju Vedrijan v Goriških Brdih, kjer se je poškodoval 53-letni moški. Slednjemu je kmetijski stroj ušel vzvratno, moški pa je padel s traktorja in se lažje poškodoval. Traktor se je prevrnil in zgrmel približno 15 metrov navzdol ter obstal v vinogradu. 53-letnika so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Izpraznil škodo

Včeraj je neznanec vlomil v parkirani osebni avtomobil znamke škoda octavia čeških registrskih številk na območju naselja Srpenica v okolici Bovca. Neznani storilec je tekom popoldneva iz voznikovih vrat izruval ključavnico in iz notranjosti ukradel več predmetov (nahrbtnik, denarnico, bančne kartice, dva mobilna telefona znamk samsung galaxy in xiamo, gotovino).

Včeraj pozno zvečer se je izven naselja Kal nad Kanalom zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Voznica avtomobila je vozila iz smeri naselja Kal nad Kanalom proti vasi Okroglo. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in trčila v skalnato brežino, tako da je osebno vozilo prevrnilo. K sreči jo je voznica odnesla brez poškodb, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano