V avtu vozil za 14.000 evrov heroina

Policisti so minuli teden na štajerski avtocesti ustavili voznika, ki je imel v avtu skrit zavoj z 200 gramov heroina. Z njegovo prodajo v Sloveniji bi lahko zaslužil okoli 8000 evrov, če bi prepovedano drogo uspel prodati v Avstriji, pa vsaj 14.000 evrov, so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper

LJUBLJANA > Patrulja specializirane enote za nadzor državne meje je minuli četrtek pri redni kontroli na avtocesti Maribor-Šentilj, izven naselja Spodnje Dobrenje, ustavila osebni avtomobil, ki ga je vozil 39-letni državljan Bosne in Hercegovine. V postopku je policijski pes večkrat nakazal prisotnost prepovedane droge v notranjosti ustavljenega avtomobila. Zato so se v postopek vključili mariborski kriminalisti, ki so vozniku zasegli zavoj, skrit v armaturni plošči vozila in za katerega so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da vsebuje prepovedano drogo.

Kot je pokazala kasnejša analiza, je bilo v zavoju 200 gramov heroina. Kriminalisti so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami vozniku odvzeli prostost in ga pridržali. V petek so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru in zoper njega podali kazensko ovadbo. Preiskovalni sodnik pa je zoper njega po zaslišanju odredil pripor, so še sporočili policisti.

STA


Najbolj brano