V Žirovnici lokomotiva trčila v avtomobil

Ponoči je na železniški postaji v Žirovnici lokomotiva trčila v osebni avtomobil Kranjčanke, ki se je v vozilu zadrževala na železniških tirih. Lokomotiva je po trku avtomobil še nekaj deset metrov potiskala pred seboj. Ženska po prvih podatkih ni utrpela hujših poškodb, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ŽIROVNICA > Na upravi za zaščito in reševanje so zapisali, da je do nesreče prišlo nekaj pred eno uro. Lokomotiva je po podatkih policije v avtomobil trčila z zmanjšano hitrostjo, po trku pa ga je še nekaj deset metrov potiskala pred seboj, nato se je na tirih ustavila. Tudi avtomobil, v katerega je trčila, je obstal na tirih, od koder so ga odstranili jeseniški gasilci.

Gasilci so Kranjčanko spravili iz vozila in jo predali jeseniškim reševalcem, pišejo na upravi za zaščito in reševanje. Nato so odklopili akumulator na vozilu, po odklopu toka v omrežju in ozemljitvi linije pa so vozilo s pomočjo vitla odstranili s proge. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da proti ženski še vodijo postopek.

STA


Najbolj brano