V Zadru zasegli devet ton tobaka

Hrvaška policija in carina so pretekli vikend v Zadru zasegli več kot devet ton tobaka, ki je na črnem trgu vreden približno 2,5 milijona kun (326.400 evrov). Kot so poudarili na današnji novinarski konferenci v Zadru, gre za največjo zaplembo ilegalnega tobaka v hrvaški zgodovini.

Fotografija je simbolična. Foto: Carinska Uprava Rs
Fotografija je simbolična. Foto: Carinska Uprava Rs

ZADAR > Kazensko so ovadili pet hrvaških državljanov, ki so imeli v Zadru "majhno tobačno tovarno". Četverica prihaja z območja Zadra, peti pa je v virovitiško-podravski županiji gojil tobak, so sporočili na spletni strani zadrske policijske uprave.

Na treh koncih v Zadru so imeli prostore za rezanje, pakiranje in skladiščenje tobaka, ki je bil namenjen prodaji na hrvaškem črnem trgu.

Osumljence so prijeli v petek, v treh hišah pa so zaplenili približno 8500 kilogramov tobaka v listih in približno 650 kilogramov rezanega tobaka. Med drugim so našli tudi stroje za rezanje tobaka, vlažilce zraka, tehtnice in več kot 2000 kartonskih škatel za pakiranje.

Policija je poudarila, da gre za eno največjih verig tihotapcev tobaka na Hrvaškem. Lani so zaplenili 64 ton ilegalnega tobaka, letos pa pričakujejo, da bodo še uspešnejši.

Spomnili so, da približno enajst odstotkov tobačnega trga na Hrvaškem odpade na ilegalno prodajo tobaka ter da gre za izjemno škodo za državni proračun.

STA


Najbolj brano