V Umagu pes slovenske lastnice ugriznil otroka

Hrvaška policija je sodniku za prekrške ovadila 46-letno Slovenko, ker je njen pes v soboto popoldne na plaži v Umagu v roko in nogo ugriznil otroka. Ženska psa ni imela na povodcu, pes mešanček tudi ni imel nagobčnika, so sporočili policisti in ob tem opozorili vse lastnike psov, naj ustrezno nadzorujejo svoje živali.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ZAGREB > Pes je v soboto popoldne na plaži v Umagu nepričakovano začel teči za otrokom in ga lažje ranil, ko ga je ugriznil v nogo in roko, je danes pojasnila policijska uprava hrvaške Istre.

Kot so dodali, so 46-lastnico ovadili sodniku za prekrške v skladu za zakonom o prekrških proti javnem redu in miru. Hrvaški zakon predvideva denarno kazen od 25 do 100 evrov za osebe, ki svojih živali nimajo pod nadzorom in bi te lahko ogrozile ljudi ali druge živali.

Istrska policija je še sporočila, da se je podoben dogodek prejšnji petek zgodil tudi v bližini Pulja, ko je rotvajler pritekel z nekega dvorišča in ugriznil otroka v nogo. V puljski bolnišnici so ugotovili, da gre za lažjo poškodbo. Policisti še iščejo lastnika psa.

STA


Najbolj brano