V Trstu razkrili preprodajalce droge

Tržaška krajevna policija (občinski redarji) je v okviru leto dni trajajoče preiskave Green Boys 2014 razkrinkala združbo preprodajalcev mamil. Aretirali so štiri osebe, 16 pa so jih ovadili na prostosti, poroča Primorski dnevnik.

Tržaška krajevna policija  je v okviru  leto dni trajajoče preiskave Green Boys 2014 razkrinkala združbo preprodajalcev 
mamil. Foto: Maja Pertič Gombač
Tržaška krajevna policija je v okviru leto dni trajajoče preiskave Green Boys 2014 razkrinkala združbo preprodajalcev mamil. Foto: Maja Pertič Gombač

TRST > Tržaška krajevna policija je preiskavo izvajala v sodelovanju s tržaškim tožilstvom in s tožilstvom za mladoletne. Velik del vpletenih je bil namreč mlajših od 18 let, združba pa je bila precej dobro organizirana in je drogo razpečevala na nekaterih znanih zbirališčih mladine, kot so začetek Drevoreda XX. septembra, trgovsko središče Torri d'Europa, Naselje sv. Sergija in zelene površine pri Sv. Justu, v Miramarskem drevoredu in na Pončani, poroča Primorski dnevnik.

Preiskavo so začeli novembra lani, ko so redarji ovadili 17-letnika, ki je v Ul. Muratti hotel prodati hašiš nekemu dekletu. Takrat je stekla preiskava, med katero so prišli na sled tako razpečevalcem kot tudi uživalcem droge (v glavnem je šlo za hašiš in marihuano ter nekaj zavojčkov LSD).

Združbo je sprva vodil 22-letni nigerijski državljan M.M.A., po njegovi aretaciji januarja letos pa so vodstvo prevzeli druga dva Afričana, 29-letni K.T. in 26-letni D.D., ter 19-letni Tržačan A.C., ki se je poleti skupaj z nekim mladoletnikom tudi znašel za rešetkami. Pred nekaj dnevi pa so zaprli še 21-letnega Tržačana F.B., ki je A.C. preskrbel drogo, ki jo je najbrž kupoval v Sloveniji, denar pa si je zagotovil tudi z oboroženim ropom v lekarni na Judovcu, do katerega je prišlo avgusta.

Precej razpečevalcev je bilo mladoletnih. Osem so jih ovadili na prostosti, enega pa prepeljali v zapor za mladoletne, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano