V Trstu prestregli mladoletno bodočo džihadistko

Kot zaprisežena muslimanka se je želela mladoletna Francozinja pridružiti džihadistom ISIS-a v Siriji, a so jo policisti v začetku junija prestregli na avtobusu v Trstu, ki je bil namenjen v Romunijo.

Fotografija je simbolična. Foto: Danish Ismail
Fotografija je simbolična. Foto: Danish Ismail

TRST > Italijanskim policistom je mladoletna Francozinja sprva povedala, da v Romunijo potuje kot turistka, nato pa jim je priznala, da je iz Romunije namenjena v Turčijo, od koder bi nato prišla v Sirijo.

Starši niso bili seznanjeni z njeno namero, francoskim policistom so prijavili njeno izginotje. To ni bil sicer njen prvi poskus pobega v Sirijo. Pred štirimi meseci se je tja želela napotiti z letalom, a so jo zavrnili na letališču. Že dlje časa pa je s pomočjo spleta raziskovala, kako priti do Sirije in se pridružiti silam ISIS-a. Stopila je v stik z moškim, ki ji je priskrbel vse informacije glede poti in denar za prevoz, obljubil pa ji je tudi poroko z borcem ISIS, piše Il Piccolo.

Po prvem spodletelem poskusu ji je ta oseba predlagala alternativno pot iz Francije do Bukarešte, kjer naj bi jo pričakal tudi “vodnik”, ki bi ji organiziral dokončno pot do Sirije.

Mladoletna Francozinja je sedaj pri starših v Franciji.

NR


Najbolj brano