V Švici med aretirano sedmerico tudi dva podpredsednika Fife

Švicarska policija je v Zürichu aretirala sedem predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev.

Švicarska policija je v Zürichu aretirala sedem predstavnikov 
nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 
milijonov dolarjev. Foto: STA
Švicarska policija je v Zürichu aretirala sedem predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev. Foto: STA

LJUBLJANA > Med priprtimi sta dva dni pred volitvami predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) tudi podpredsednika Fife Jeffrey Webb in Eugenio Figueredo.

Med priprti so po navedbah ameriškega pravosodnega ministrstva poleg Webba iz Kajmanskih otokov, ki vodi Zvezo severne in srednje Amerike ter Karibov (CONCACAF), ter Urugvajca Eugenia Figuereda, še član izvršnega odbora Fife Eduardo Li iz Kostarike, uradnik Fife za razvoj Julio Rocha, ataše predsednika CONCACAF Costas Takkas, nekdanji podpredsednik Fife Jack Warner iz Trinidada in Tobaga ter predsednik brazilske zveze Jose Maria Marin. Slednji je tudi član organizacijskega odbora nogometnega olimpijskega turnirja.

STA


Najbolj brano