V Srbiji razbili mrežo, ki je v Francijo tihotapila orožje

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je danes razkril, da je srbska policija razbila mrežo, ki je tihotapila orožje v Francijo. Pri tem so v Vojvodini aretirali dve osebi, zasegli pa orožje, strelivo in eksplozivne naprave.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

BEOGRAD > Po besedah ministra Nebojše Stefanovića so v torek zvečer v Novem Sadu po več mesecih preiskav izvedli operacijo, pri čemer so zasegli dva puškomitraljeza, tri avtomatske puške, tri kilograme eksploziva, dva detonatorja, devet ročnih bomb in večjo količino streliva. Policisti so zaradi suma nezakonite proizvodnje in posedovanja orožja in eksploziva aretirali dve osebi iz občine Krupanj. Stefanović je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug povedal, da sta bila del mreže, ki je orožje tihotapila v Francijo.

V terorističnih napadih islamskih skrajnežev v Parizu 13. novembra, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi, je bilo uporabljeno tudi več starejših kosov orožja srbske izdelave. Na celotnem območju nekdanje Jugoslavije so po današnjih besedah Stefanovića še naprej v obtoku ogromne količine orožja, ki je po vojnah v 90. letih pristalo na črnem trgu.

STA


Najbolj brano