Na delavce se je zrušila kovinska konstrukcija

V podjetju Filc v Škofji Loki se je danes okoli 9. ure med montažo na delavce zrušila kovinska konstrukcija. Podrl se je delovni oder oziroma dvigalo, s katerim so nalagali stvari. Pri tem naj bi se dva delavca hudo poškodovala. Policisti še ugotavljajo vzrok nesreče.

V podjetju Filc v Škofji Loki se je danes okoli 9. ure med montažo na delavce zrušila kovinska konstrukcija. Podrl se je delovni oder oziroma dvigalo, s katerim so nalagali stvari. Pri tem naj bi se dva delavca hudo poškodovala.  Policisti še Foto: STA
V podjetju Filc v Škofji Loki se je danes okoli 9. ure med montažo na delavce zrušila kovinska konstrukcija. Podrl se je delovni oder oziroma dvigalo, s katerim so nalagali stvari. Pri tem naj bi se dva delavca hudo poškodovala. Policisti še Foto: STA

ŠKOFJA LOKA, NOVA GORICA> Delavca sta bila že pred prihodom gasilcev iz Škofje Loke in Trate rešena izpod konstrukcije in pri zavesti, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci so kraj nesreče zavarovali in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencev, ki naj bi po prvih podatkih utrpela hude telesne poškodbe.

Predstavnik za stike z javnostjo Policijske uprave Kranj Bojan Kos je pojasnil, da trenutno še poteka zbiranje obvestil o dogodku. Policisti skupaj z delovno inšpekcijo tako ugotavljajo, kako je prišlo do nesreče in kdo bi bil lahko morebiti odgovoren zanjo.

Preiskava nesreče v Novi Gorici

Še vedno poteka tudi preiskava delovne nesreče, ki je v sredo v Stari Gori pri Novi Gorici terjala življenje 39-letnega delavca, drugi delavec pa je utrpel hude poškodbe. Reševalci so ga po nesreči s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po neuradnih podatkih naj bi bilo njegovo stanje stabilno in naj ne bi bil v smrtni nevarnosti.

Za umrlega 39-letnega delavca je bila odrejena sodna obdukcija, je povedal predstavnik za stike z javnostjo Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik. Kraj nesreče so si ogledali preiskovalna sodnica novogoriškega okrožnega sodišča, predstavniki pristojnega novogoriškega okrožnega državnega tožilstva in pristojne delovno inšpekcijske službe.

Oba delavca sta bila državljana Kosova, živela pa sta v širši okolici Nove Gorice. Zaposlena sta bili pri enemu izmed podizvajalcev Cestnega podjetja Gorica. Nesreča se je zgodila, ko so delavci izvajali dela na podpornem zidu ob cesti. Med zemeljskimi deli se je z brežine, iz za zdaj še neznanega vzroka, usula večja gmota zemljine in pod seboj pokopala delavca.

STA


Najbolj brano