V Perli sta ukradla žetone, jih unovčila in nato izginila

V novogoriški Perli je prišlo v drugi polovici aprila do velike tatvine. V vodstvu Hita so se zavili v molk, kriminalistična preiskava o dogodku še poteka.

Do velike tatvine je v Perlini sobi za poker prišlo v času, ko ta 
ni obratovala in v njej ni bilo nikogar. Foto: Filip Rijavec
Do velike tatvine je v Perlini sobi za poker prišlo v času, ko ta ni obratovala in v njej ni bilo nikogar. Foto: Filip Rijavec

NOVA GORICA > Neuradno, na ulici, smo šele pred nekaj dnevi izvedeli, da naj bi prišlo v Hitovem zabaviščno-igralniškem centru Perla že pred tremi tedni do velike tatvine. Zgodba, ki nam jo je - z rahlimi odstopanji od prvotno slišane - potrdilo kar nekaj dobro obveščenih ljudi, bi si zaslužila tudi kratek vložek v kakšni kriminalki ali v akcijskem filmu.

Dva moška, nekateri pravijo, da je šlo za Črnogorca, drugi, da sta bila Srba, naj bi vstopila v sobo za poker (tako imenovani poker room) v prvem nadstropju igralnice in z ene od tamkajšnjih miz pobrala skrinjico z unovčljivimi žetoni. Ker v prostoru ni bilo nikogar, saj soba za poker takrat ni obratovala, naj bi skrinjico brez težav odnesla s seboj. Žetone naj bi kasneje unovčila na blagajni in mirno, kot da ni nič, zapustila igralnico. Po nekaterih informacijah naj bi odnesla kar 75.000 evrov, po drugih pa približno 7000 evrov. Glede na izvedbo velike tatvine je očitno, da je šlo za človeka, ki sta dobro poznala igralnico in potek dela v njej.

Osumljencev še niso izsledili

“V tem trenutku lahko potrdimo, da je bila policija v drugi polovici aprila obveščena o sumu storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu kazenskega zakonika v eni od gospodarskih družb na območju Nove Gorice,” so na novogoriški policijski upravi pritrdilno odgovorili na naše poizvedovanje o domnevnem dogodku v Perli.

“Novogoriški kriminalisti v predkazenskem postopku izvajajo vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili. Po prvih ugotovitvah je zaradi omenjenega kaznivega dejanja nastala velika premoženjska škoda,” so še pojasnili na novogoriški policijski upravi. Na vprašanja o tem, koliko je bilo osumljencev, za koliko so oškodovali Hitovo igralnico in na kakšen način jim je uspelo pretentati varnostne ukrepe, pa nismo prejeli konkretnih odgovorov.

“Kriminalistična preiskava še vedno poteka in ni zaključena, policija pa izvaja številne aktivnosti z namenom izsleditve osumljencev navedenega kaznivega dejanja. Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave ne moremo posredovati,” je bilo vse, kar so nam odgovorili.

So varnostni ukrepi zatajili?

V Hitu velike tatvine razumljivo niso obešali na veliki zvon. Odgovora na vprašanje, kako je mogoče, da sta domnevno dva osumljenca ob vsej skrbi za varnost iz sobe za poker odnesla skrinjico z žetoni, ne da bi to kdo opazil, žetone pa potem unovčila in igralnico z denarjem mirne duše zapustila, nismo prejeli. Tudi vprašanje o tem, ali bo zaradi tega dogodka v družbi kdo odgovarjal, je za zdaj ostalo brez odgovora.

“Potrdimo lahko samo, da je do tatvine prišlo. Ker pa je v teku preiskava, dogodka žal ne moremo komentirati,” so sporočili iz kabineta Hitove uprave.

NACE NOVAK


Najbolj brano