V Mariboru nesreča terjala življenje 18-letnika, iščejo voznika opla

V Mariboru se je v nedeljo okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 18-letni voznik kolesa z motorjem. V križišču je zapeljal levo v trenutku, ko je nasproti pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila znamke opel, ki je trčil v skuterista. Reševalci so ga hudo poškodovanega prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Na mariborski policijski upravi so danes pojasnili, da je mladenič vozil kolo z motorjem po prometnem pasu za zavijanje v levo na Titovi cesti, in to iz smeri Tržaške ceste v smeri Pobreške ceste. Ko je pripeljal v križišče s stransko Ulico Pariške komune, je pri zeleni luči na semaforju zapeljal v levo, pri čemer pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so v križišču vozila naravnost v nasprotni smeri.

V tistem trenutku je po levem prometnem pasu naravnost iz nasprotne smeri pravilno pripeljal neznani voznik rdečega opla karavan, ki je trčil v desni bočni del kolesa z motorjem. Po trčenju je nato skuterist trčil še v prednji del osebnega avtomobila Kia, ki ga je po desnem prometnem pasu iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 30-letni voznik. Zaradi hudih poškodb so skuterista z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski klinični center, kjer pa je kasneje umrl.

Voznika osebnega avtomobila znamke opel in morebitne priče prometne nesreče policija prosi, naj zaradi razjasnitve okoliščin nesreče pokličejo na telefonsko številko 113 ali 02/450-20-30 oziroma se zglasijo na postaji prometne policije Maribor na Ptujski cesti 117.

STA


Najbolj brano