Plovila v kanalu Fazan zajeli plameni

Na predvečer 1. maja, ko so po številnih krajih zagoreli kresovi, je gorelo tudi v lucijskem kanalu Fazan. Ogenj je povsem uničil dve plovili, še dve pa so ognjeni zublji poškodovali.

Požar je povsem uničil dva čolna, ki sta se potopila, a so ju že 
dvignili na suho.
Požar je povsem uničil dva čolna, ki sta se potopila, a so ju že dvignili na suho. 

LUCIJA >Plameni so z dveh plovil začeli švigati v četrtek ponoči, okoli 23.30. Proti kanalu Fazan, kjer so bila plovila privezana, so takoj po obvestilu o požaru odhiteli koprski poklicni gasilci, ki so se jim pri gašenju pridružili njihovi prostovoljni kolegi iz PGD Piran. Vodja gasilske intervencije Boštjan Majcen je povedal, da sta goreli dve plovili, eno se je medtem odvezalo s priveza, tako da so ga s posebnimi kavlji ulovili in privezali ob obalo. Tako so gasili na dveh lokacijah. Plamene so pogasili z vodo in s peno. Plovili je ogenj uničil in sta potonili na dno kanala, še dve so plameni poškodovali.

Sprva iz plovil gorivo ni iztekalo, zjutraj pa so se na gladini pojavili oljni madeži. Koprski gasilci so madeže očistili z vpojnimi sredstvi, delavci vodnogospodarskega podjetja Drava pa so v kanal, ob potopljena plovila, postavili baraže in omejili onesnaženje. Dopoldne so potopljeni plovili dvignili na kopno. Ogenj je povsem uničil dva čolna, poškodoval pa jadrnico in še en čoln. Vsa plovila so v lasti domačinov. Policisti in forenzični tehniki so opravili tudi podroben ogled, vzrok požara še ni znan. Pojavila pa so se ugibanja, da je požar nekdo podtaknil. Nastalo je za več deset tisoč evrov škode. SP


Najbolj brano