V Ljubljanici najverjetneje našli truplo pogrešanega Klemna Jakliča

V reki Ljubljanici so danes zjutraj v bližini ljubljanskega Zmajskega mostu našli truplo moškega. Po prvih ugotovitvah ogleda bi lahko šlo za truplo pogrešanega 18-letnega Klemna Jakliča, saj so našli tudi predmete, ki temu pritrjujejo. Na truplu ni sledov nasilja, so sporočili s policijske uprave Ljubljana. Odredili so obdukcijo.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LJUBLJANA > Na policiji so pojasnili, da so jih danes okoli 8. ure obvestili o najdbi trupla v Ljubljanici. Policisti in kriminalisti so zavarovali kraj najdbe in opravili ogled trupla. Prisotni sta bili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Obdukcija naj bi potrdila identiteto, vzrok in čas smrti. Po končani preiskavi bo policija o ugotovitvah obvestila pristojno tožilstvo v Ljubljani.

Predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko je pojasnila, da bodo rezultati ugotavljanja vzroka smrti znani predvidoma v ponedeljek. Potrjevanje identitete trupla pa bo zaradi genske preiskave terjalo več časa - rezultati bodo po napovedi Pučkove znani predvidoma v nekaj dneh.

Svojci 18-letnika, sicer dijaka gimnazije Moste, pogrešajo od 5. marca. Nazadnje so ga videli v središču Ljubljane, kjer se je zabaval s prijatelji. Nato je sredi noči izginil. Potapljači in policisti so v minulih dneh pogrešanega iskali v Ljubljanici in na njenih bregovih. Prečesali so strugo reke in nabrežje od Špice do Fužin.

Pri iskanju so sodelovali štirje policijski potapljači in še potapljači, ki delujejo v sklopu civilne zaščite. Bregove Ljubljanice je pregledovalo osem policistov. Za zdaj še ni odgovora na vprašanje, ali je bil prav Jaklič utapljajoči se moški, o katerem je policiste 5. marca ob štirih zjutraj obvestil naključni mimoidoči.

V zadnjem času je sicer steklo kar nekaj iskalnih akcij za mladimi, ki so izginili sredi noči. V četrtek so v kanalu reke Drave v Zlatoličju našli truplo pogrešanega 20-letnega Domna Simoniča.

STA


Najbolj brano