V Ljubljani ponoči zagorelo sedem hiš

Ljubljanski policisti so sporočili, da so bili danes nekaj minut po 2. uri obveščeni o požaru hiše na Cesti španskih borcev v Ljubljani, ogenj pa se je razširil še na šest sosednjih vrstnih hiš, so zapisali. Vodja intervencije iz Gasilske brigade Ljubljana Jure Dolinar je ob tem pojasnil, da so ga pogasili po dobrih treh urah.

 Ena hiša je pogorela v celoti, šest pa jih ima poškodovano 
ostrešje. Foto: Andraž Gombač
Ena hiša je pogorela v celoti, šest pa jih ima poškodovano ostrešje. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Kot so še zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana, se je ena oseba porezala, ko je stanovanje zapuščala skozi okno.

Dolinar je medtem pojasnil, da je zagorel povezan objekt z več stanovanji. Pri gašenju je sodelovalo 21 gasilcev ljubljanske brigade, aktivirali pa so še tri gasilska društva. Kot je dodal, so gasilci na kraj prišli 20 minut čez drugo uro zjutraj, za omejitev in pogasitev požara pa so potrebovali eno uro. Za odpiranje strehe in dokončno pogasitev brez možnosti za nadaljnjo širitev so potrebovali še dve uri in pol.

Uprava za zaščito in reševanje na spletni strani poroča, da so pri gašenju posredovali še prostovoljni gasilci iz Zgornjega Kašlja, Bizovika in društva Slape-Polje. Prav tako so bili prisotni reševalci nujne medicinske pomoči, ki so oskrbeli poškodovano osebo.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da zaradi samega požara ni bil poškodovan nihče od stanovalcev.

Po podatkih policije je ena hiša pogorela v celoti, šest pa jih ima poškodovano ostrešje. Več informacij o vzroku požara in materialna škoda bodo znani po opravljenem ogledu, ki ga bodo policisti pričeli takoj, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji, so še zapisali na ljubljanski policijski upravi.

STA


Najbolj brano