Na policista streljal pripadnik Slovenske vojske

Mlajši moški, ki je popoldne v Litiji ustrelil policista in ga hudo ranil, je po prvih informacijah aktiven pripadnik Slovenske vojske, je v izjavi pojasnil pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije GPU Branko Japelj. Policija preverja možnost, da je povezan z nedavnim ropom v Mostah, a o storilčevem motivu Japelj še ne more govoriti.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

LITIJA >Na vprašanje, ali v povezavi z dogodkom obstaja sum organiziranega kriminala, je Japelj odgovoril, da ogled kraja dogodka in zbiranje informacij še poteka. Zato za zdaj te informacije na policiji ne morejo potrditi, a možnosti tudi ne izključujejo.

Japelj je potrdil, da so poškodbe ustreljenega policista hude in kritične, vsi pa si srčno želijo, da bo z njim vse v redu. Takoj po dogodku je stekla policijska akcija, aktivirali so policijski štab in vse razpoložljive enote, osumljenca pa so našli okoli 19. ure, tudi s pomočjo občanov. Drugi policist, ki je bil prav tako na kraju dogodka, je med begom osumljenca nanj streljal in ga poškodoval, je še pojasnil Japelj. Storilec je na poti v bolnišnico.

Ob tem se je Japelj vsem kriminalistom in policistom, ki so sodelovali v akciji, zahvalil za učinkovito in hitro izvedbo naloge.

Popoldne je namreč v Litiji prišlo do streljanja. Med kontrolo prometa je policist ustavil rdeči volkswagen polo, voznik avtomobila pa ga je ustrelil v glavo. Policist je življenjski nevarnosti in se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Storilca so policisti že prijel, reševalci pa so ga odpeljali v bolnišnico. Po neuradnih informacijah spletnega Dela naj bi šlo za 26-letnega D.P. iz Gabrovke.

STA


Najbolj brano