V Krminu je štiriletnik ponoči sam taval po ulicah

Štiriletni deček je v torek okoli 23. ure v pižami sam taval po ulicah v domačem Krminu, poroča Il Piccolo. Mimoidoči, ki ga je opazil, je obvestil karabinjerje. Izkazalo se je, da sta si starša privoščila večerni izhod, štiriletnega sinčka pa - v prepričanju, da spi - pustila samega doma.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KRMIN > Ko ga je mimoidoči opazil, je deček sam v pižami in copatkah hodil sredi ceste. Po besedah moškega, ki je takoj poklical karabinjerje, je bil deček premražen in prestrašen in je vztrajno klical mamo.

Fantek, ki je kljub prestrašenosti pokazal precejšnjo samostojnost in živahnost, je karabinjerjem povedal, kje stanuje. Odpeljali so ga domov in skupaj z njim počakali starša. Ugotovili so, da se je štiriletnik nenadoma prebudil, nakar je spoznal, da mame in očeta ni doma. Prestrašen se je odpravil ven, da bi ju poiskal. Preden ga je ustavil mimoidoči, se je od doma oddaljil približno pol kilometra.

Ko sta se starša vrnila domov sta presenečena uzrla sinčka v družbi mož postave in se šele tedaj zavedla, da sta s svojim izhodom ogrozila njegovo varnost. Il Piccolo še poroča, da so par ovadili zaradi zanemarjanja mladoletnega otroka, dečka pa je sodišče začasno zaupalo v varstvo drugim članom družine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano