V Kranju ženska in triletni otrok padla v jašek

Pred vhodom v stanovanjski blok na Planini v Kranju se je v četrtek nekaj po 16. uri vdrl pokrov jaška in vanj sta padla ženska ter triletni otrok. Pri skoraj trimetrskem padcu se nista huje poškodovala, iz jaška pa so ju potegnili svojci. Policisti ugotavljajo morebitno odgovornost upravljavca jaška.

Pred vhodom v stanovanjski blok na Planini v Kranju se je v 
četrtek nekaj po 16. uri vdrl pokrov jaška in vanj sta padla 
ženska ter triletni otrok. Foto: Pu Kranj
Pred vhodom v stanovanjski blok na Planini v Kranju se je v četrtek nekaj po 16. uri vdrl pokrov jaška in vanj sta padla ženska ter triletni otrok. Foto: Pu Kranj

KRANJ > S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so z ogledom kraja dogodka ugotovili, da se je pokrov varnostnega jaška za odvodnjavanje viška sanitarne vode obrnil oziroma odprl, ko je 25-letna ženska z otrokom v naročju stopila nanj. Ženska in otrok sta zato padla v 2,8 metra globok jašek.

Po poročilu regijskega centra za obveščanje se je jašek udrl pred vhodom v stanovanjski blok na ulici Lojzeta Hrovata v Kranju. Do prihoda kranjskih poklicnih gasilcev so mamo in otroka iz jaška že rešili.

Gasilci so pomagali reševalcem Zdravstvenega doma Kranj, ki so žensko in otroka odpeljali v kranjsko ambulanto nujne medicinske pomoči. Po pregledu so oba napotili še na opazovanje v ljubljanski klinični center, od koder so ju odpustili v večernih urah. Ugotovili so, da hujših poškodb pri padcu nista dobila.

Policisti z zbiranjem obvestil ugotavljajo, zakaj je pokrov jaška popustil in s tem tudi morebitno odgovornost upravljavca jaška. O zbranih ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

STA


Najbolj brano