V Komnu spet policijska pisarna, v Podgradu pa nič več

Z novim letom koprska policijska uprava v Komnu odpira vrata policijske pisarne. Začela bo delovati v sredo. Zaradi majhnega obiska v zadnjih letih pa so se odločili, da bodo v Podgradu policijsko pisarno zaprli.

V Komnu bo v sredo popoldne odprla vrata policijska pisarna. Foto: Bogdan Macarol
V Komnu bo v sredo popoldne odprla vrata policijska pisarna. Foto: Bogdan Macarol

KOMEN, PODGRAD > Odločitev koprske policijske uprave, da v Komnu ponovno odpre policijsko pisarno, bo gotovo razveselila tamkajšnje domačine, saj so že večkrat opozorili, da se zaradi določenih kaznivih dejanj ne počutijo ravno najbolj varne.

Uradne ure bodo vsako sredo, med 14. in 17. uro. Pisarna bo v prostoru krajevnega urada, v občinski stavbi. Med uradnimi urami bo njej vodja policijskega okoliša Erik Fabčič.

Na koprski policijski upravi domačinom pojasnjujejo, da so sežanski policisti vedno dosegljivi na telefonski številki (05) 70-71-500. S telefonskim klicem se lahko dogovorijo za srečanje z vodjem policijskega okoliša ali drugimi policisti tudi izven uradnih ur. Želje in predloge pa jim lahko sporočijo tudi na elektronski naslov pp_sezana.pukp@policija.si.

O varnosti v komenski občini so se pogovarjali tudi na eni od lanskih sej občinskega sveta. Svetnike je skrbelo predvsem zaradi večjega števila vlomov v hiše, opozarjali pa so tudi na porast uporabe drog med mladimi. Poudarili so, da si želijo večje prisotnosti policije in ponovnega odprtja policijske pisarne.

Po skoraj dvajsetih letih pa je koprska policijska uprava zaprla policijsko pisarno v Podgradu. Od 1. januarja policistov ob sredah ne bo več v prostorih, kjer so uradovali enkrat tedensko. “Delo policijske pisarne bomo nadomestili z drugimi oblikami policijskega dela, predvsem z delom v skupnosti v tem policijskem okolišu,” je pojasnila tiskovna predstavnica Anita Leskovec.

Od odprtju leta 1996 in prva leta delovanja je bila pisarna razmeroma dobro obiskana, z mobilnimi telefoni in drugimi oblikami informacijske tehnologije pa se je obisk postopoma zmanjševal. Po letu 2000 je bilo teh obiskov le nekaj na leto, po letu 2005 pa spontanih obiskov skorajda ni bilo več. NR


Najbolj brano