V Komnu našli ukraden motor iz Trsta

Policiste so obvestili, da je v Komnu pred stanovanjsko hišo nekaj dni zapuščeno motorno kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za motor ducati monster, reg. AH-36283 /I.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Pri preverjanju v evidencah je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo 24. marca letos prijavljeno kot ukradeno v Italiji, in sicer lastniku iz Trsta. Vozilo so mu vrnili. Sledi zbiranje obvestil.

Kolesarka se je laže poškodovala

Včeraj ob 17.05 je 50-letna kolesarka iz Izole vozila kolo po Kajuhovi ulici proti Kortam. Ko je pripeljala do križišča s cesto Istrskega odreda, ji je prednost izsilila 44-letna voznica avtomobila. Kolesarka je izgubila ravnotežje in trčila v drugi avto, padla in se laže poškodovala. Povzročiteljici sledi plačilni nalog za izsiljevanje.

Našli ukraden avto

Včeraj ob 18.46 so policisti v Kopru našli vozilo ford KA, modre barve, reg.BZ820DA (I). Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo ukradeno isti dan v Italiji. Voznika, ki je bil pri vozilu, so pridržali, sledi mu kazenska ovadba.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj zvečer so v Kopru 29-letnemu Izolanu zasegli moped, ker vozi brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vrečka s posušenimi delci

V soboto zvečer so policisti ustavili 42-letno voznico avtomobila iz Kranja. Voznici je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V nadaljevanju je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, in zatem odrejen strokovni pregled za mamila, ki ga je odklonila. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, uveden bo postopek pri sodniku za prekrške. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla veljavnost registracije, zato so ji zasegli registrske tablice. Med postopkom je sopotnik izročil PVC vrečko z manjšo količino razstlinskih delcev konoplje. Sledil je zaseg, po analizi pa bo zoper storilca prekrška uveden hitri postopek.

Prometna nesreča pri Spodnji Idriji

Danes ob 5.45 je bila policija obveščena o prometni nesreči blizu Spodnje Idrije, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni voznik avtomobila vozil iz Idrije proti Spodnji Idriji. Tik pred naseljem Spodnja Idrija je začel prehitevati drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 32-letna voznica (v njenem vozilu je bila tudi 20-letna sopotnica). Med prehitevanjem je 68-letnemuvozniku v nasprotni smeri pripeljalo drugo osebno vozilo (ni bilo neposredno udeleženo v prometno nesrečo), zato je omenjeni voznik zavil v desno, pri trem pa z zadnjim desnim delom vozila v prednji levi del vozila, s katerim se je peljala 32-letna voznica; njeno vozilo je odbilo desno v obcestni jarek. Kasneje so reševalci NMP ZD Idrija 32-letno voznico in njeno sopotnico z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Idrija. Zdravstveni delavci so ugotovili, da je 32-letna voznica laže telesno poškodovana in so jo nato odpeljali na nadaljnji pregled v ljubljanski klinični center, 20-letna sopotnica pa se ni poškodovala.

Policisti bodo zoper 68-letnega povzročitelja prometne nesreče podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Sosedi so se sprli

Včeraj dopoldne so policiste obvestili kršitvi javnega reda in miru v enem od naselij v Občini Kanal ob Soči, kjer je prišlo do fizičnega spora med sosedi. Policisti so enemu od udeležencev spora (65-letnemu moškemu) izdali plačilni nalog.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj ob 15.41 so policisti obravnavali prometno nesrečo blizu naselja Anhovo zaradi prekratke varnostne razdalje, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik avtomobila, ki je med vožnjo iz smeri Deskel proti Kanalu v naselju Rodež zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del pred njim vozečim osebnim avtomobilom (vozila ga je 35-letna voznica). Omenjena voznica je pred tem zmanjšala hitrost, ker je pred njo voznik tovornega avtomobila zavijal v levo. Policisti so 25-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Kolo je izginilo

Včeraj so policisti v Šempetru pri Gorici obravnavali tatvino moškega gorskega kolesa. Neznanec je pred eno od tamkajšnjih trgovin ukradel nezaklenjeno moško gorsko kolo znamke viler, vredno približno 500 evrov. Policisti bodo ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča s pobegom

Včeraj pozno popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik neznanega avtomobila pred enim od stanovanjskih blokov v Ajdovščini poškodoval parkiran avtomobil znamke toyota. Ko bodo policisti zaenkrat še neznanega voznika izsledili, mu bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Smeti so zagorele

Včeraj ob 13.59 so policiste obvestili o požaru na balkonu večstanovanjskega objekta v Kobaridu. Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem dejstev so ugotovili, da so se na balkonu enega od stanovanj v prvem nadstropju vnele smeti, v njih so bili tudi odvrženi cigaretni ogorki. Ogenj se je nato razširil še na leseno ograjo, ki ločuje balkon med stanovanji, in lesena polkna balkonskih vrat. Stanovalci in gasilci PGD Kobarid so dokončno pogasili gorečo leseno balkonsko ograjo in preventivno pregledali stanovanjske prostore ter jih prezračili. Policisti so v zvezi z varnostnim dogodkom obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vzel je kartico, denarja pa ne

Včeraj so bili policisti s strani oškodovanca obveščeni o sumu kaznivega dejanja zatajitve na Ajdovskem. Po sedaj zbranih podatkih je prijavitelj v soboto popoldne na enem od bankomatov v Ajdovščini dvignil nekaj gotovine. Po opravljeni transakciji je bančno kartico vzel iz reže bankomata, denar v njem pa pozabil. Ko se je nedolgo zatem vrnil do omenjenega bankomata, denarja v njej ni bilo več. Policisti glede suma storitve kaznivega dejanja zatajitev še zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Gorela je lesena baraka

Včeraj ob 15.26 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru lesene barake ob stanovanjski hiši v Idriji. Kasneje so požar pogasili gasilci PGD Idrija. Poleg lesenega ostrešja je v požaru zgorelo tudi različno orodje (motorna žaga, električna žaga za drva in drugo električno orodje), ki je bilo v omenjenem objektu, zaradi česar je nastala škoda v višini približno 10.000 evrov. Policisti so v zvezi z omenjenim dogodkom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo v zvezi s požarom s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano