V Kobaridu se je zbralo 300 motoristov

V Kobaridu je v nedeljo po nekaj letih ponovno potekala preventivna prireditev, namenjena voznikom enoslednih motornih vozil, pod skupnim imenom Moto točka Kobarid 2015.

V Kobaridu je v nedeljo po nekaj letih ponovno potekala 
preventivna prireditev, namenjena voznikom enoslednih motornih vozil, pod skupnim imenom Moto točka Kobarid 
2015. Foto: Pu Nova Gorica
V Kobaridu je v nedeljo po nekaj letih ponovno potekala preventivna prireditev, namenjena voznikom enoslednih motornih vozil, pod skupnim imenom Moto točka Kobarid 2015. Foto: Pu Nova Gorica

KOBARID > Cilj preventivne akcije je predvsem ozaveščanje voznikov in drugih udeležencev v prometu o problematiki vožnje z motornimi kolesi in seznanjanje s posledicami prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, ki so v cestnem prometu manj vidni in posebej ogroženi.

Prireditve se je udeležilo približno 300 voznikov motornih koles iz Slovenije, Italije, Avstrije in Nemčije. Odseki cest pred in za krajem preventivne prireditve so bili tudi letos označeni z rumenimi zastavami z opozorilnimi napisi ter s tablami Moto točka.

Obiskovalcem so nudili preventivne, turistične ali druge informacije, jim omogočili preizkus simulatorja varne vožnje z motornim kolesom, pokazali so uporabo defibrilatorja, seznanili so jih z uporabo opreme za reševanje ob prometnih nesrečah, o zavarovalnih pogojih za motorna kolesa, ogledali so si motoristično opremo različnih proizvajalcev ...

NR


Najbolj brano