Izola pod vodo (foto+video)

Močno neurje, ki se je okoli 17. ure razbesnelo v slovenski Istri in drugod, je največje posledice pustilo v Izoli.

Ljubljanska ulica v Izoli Foto: Hana Perkat
Ljubljanska ulica v Izoli Foto: Hana Perkat

ISTRA > Polovica Livad naj bi bila pod vodo, med drugim tudi ulica Zvonimira Miloša in bližnje ulice, po katerih plavajo številni predmeti. Vsi prebivalci so na nogah, gasilci in policisti so prepovedali stanovalcem vstop v kleti, ker je lahko nevarno. Požar se je vnel še v kampusu Livade. Pod vodo pa je tudi stari del Izole, in sicer Ljubljanska ulica, Lonka, v Alietovi ulici je poplavilo pritlično stanovanje ... Med drugim je poplavilo tudi izolski vrtec Mavrica, prostore Srednje šole Izola, v nekaterih objektih voda seže do metra in pol višine.

Občina Izola obvešča, da bo zaradi poplave v enoti Školjka vrtca Mavrica delovalo le nekaj igralnic, ki so jih uspeli ponovno vzpostaviti, zato prosijo da starši otroke ne pripeljejo v vrtec, v kolikor uspejo organizirati varstvo drugače. Ostale enote vrtca Mavrica bodo delovale nemoteno.

Prav tako prosijo starše otrok vrtca L´ Aquilone in OŠ Dante Alighieri, da otroke v vrtec oziroma šolo ne pripeljejo, če uspejo organizirati varstvo drugače. Za tiste otroke, ki drugega varstva nimajo, bosta vrtec oziroma šola poskrbela. OŠ Livade in OŠ Vojke Šmuc bosta jutri delovali nemoteno.

Na Policijski upravi Koper so potrdili, da imajo v Izoli precej težav zaradi neurja, v Kopru in Piranu pa naj ne bi imeli težav.

V intervencijah sodelujejo številni gasilci. Izolskim pomagajo kolegi iz številnih drugih istrskih društev.

Spletno uredništvo


Najbolj brano