V Garmisch-Partenkirchnu vlak trčil v tovornjak

Prireditelji novoletne skakalne turneje 2014/15 se srečujejo z nenavadnimi izzivi. Potem ko je slabo vreme prestavilo prvo tekmo v Oberstdorfu, je danes priprave na drugo tekmo v Garmisch-Partenkirchnu zmotila še nenavadna prometna nesreča, ki pa na srečo ni zahtevala žrtev.

Prireditelji novoletne skakalne turneje 2014/15 se srečujejo z nenavadnimi izzivi. Potem ko je slabo vreme prestavilo prvo tekmo v Oberstdorfu, je danes priprave na drugo tekmo v Garmisch-Partenkirchnu zmotila še nenavadna prometna nesreča, ki pa na Foto: Wikipedia
Prireditelji novoletne skakalne turneje 2014/15 se srečujejo z nenavadnimi izzivi. Potem ko je slabo vreme prestavilo prvo tekmo v Oberstdorfu, je danes priprave na drugo tekmo v Garmisch-Partenkirchnu zmotila še nenavadna prometna nesreča, ki pa na Foto: Wikipedia

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > Na železniškem prehodu v Garmisch-Partenkirchnu je danes lokalni vlak trčil v tovornjak, ki je prevažal material za skakalno tekmo na prvi dan novega leta. Voznik tovornega vozila, ki je obtičalo na tirih na železniškem prehodu, je bil v nesreči lažje poškodovan, strojevodja vlaka in vseh šest potnikov pa so ostali nepoškodovani, le v šoku. Železniška proga med Mittenwaldom in Münchnom je bil dlje časa zaprta, tudi dostop do skakalnice je bil omejen.

Vlak je po trčenju tovornjak še 50 metrov potiskal po progi, zato je bila ta precej poškodovana in železničarji so imeli precej dela, da so traso spet usposobili.

STA


Najbolj brano