V Drini našli truplo pogrešanega Slovenca

V reki Drini so danes našli truplo pogrešanega Slovenca Andreja Beuca, ki se je v nedeljo med prireditvijo ponesrečil pri skoku v reko in nato izginil, poročajo banjaluške Nezavisne novine na svoji spletni strani. Da gre za pogrešanega, so potrdili na policiji.

Zvornik Foto: Wikipedia/Marcin Szala
Zvornik Foto: Wikipedia/Marcin Szala

SARAJEVO > Potem ko so mediji v BiH poročali, da so potapljači na območju kraja Kozluk pri Zvorniku danes našli truplo moškega, oblečenega v kopalke, so za Nezavisne novine na policiji kasneje potrdili, da gre za pogrešanega Beuca.

Njegovo truplo so po štirih dneh iskanja našli danes ob 11.20 v Drini, potem ko je nanj policijo opozoril naključni sprehajalec.

Slovenec se je ponesrečil na nedeljskem organiziranem tekmovanju na reki Drini v Zvorniku na meji med Srbijo in BiH. Po skoku z mostu z višine 20 metrov se je sprva sicer pojavil na površini reke, zaprosil za pomoč, a je nato še pred prihodom reševalcev potonil in izginil v kalni vodi.

Skoke z mostu v Zvorniku so izvajali v okviru kulturnega festivala, prijavljenih pa je bilo 15 skakalcev iz Nemčije, Slovenije, Srbije in BiH. Po izginotju Slovenca so tekmovanje prekinili. 34-letni Beuc iz Krškega je bil sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec v vodo.

STA


Najbolj brano