V Ajdovščini voznik povozil 19-letnega pešca

Danes malo pred 7. uro je v križišču na Tovarniški cesti v Ajdovščini voznik osebnega avtomobila povozil 19-letnega pešca, ki je utrpel hude poškodbe.

 Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > Iz novogoriške policijske uprave poročajo, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Tovarniški cesti v smeri hitre ceste, v križišču nedaleč od zdravstvenega doma pa je cesto na prehodu za pešce prečkal 19-letnik. Voznik ga je spregledal in zadel s prednjim delom avtomobila, tako da ga je vrglo na pokrov motorja in nato na vozišče. 19-letnik na bi si pri tem zlomil desno nadlaktnico.

Na območju PU Nova Gorica se je od začetka leta do 15. oktobra zgodilo 670 prometnih nesreč Prav toliko kot v enakem obdobju lani), v katerih je bilo udeleženih 17 pešcev, vsi so jo na srečo odnesli le s poškodbami.

Alkotest je pokazal, da je 53-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poškodovancu so na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti PP Ajdovščina bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili.

Policisti pozivajo pešce in voznike k večji previdnosti, saj so pešci v jesenskih in zimskih mesecih in v neugodnih vremenskih razmerah poleg kolesarjev najbolj ogroženi udeleženci v cestnem prometu. “Spoštujte predpise, bodite pozorni na šibkejše udeležence, ravnajte v cestnem prometu odgovorno in strpno ter se pod vplivom alkohola ne pojavljajte kot neposredni udeleženci cestnega prometa,” opozarjajo.

V času od 3. do 16 oktobra so policisti novogoriške policijske uprave izvajali poostren nadzor v zvezi s problematiko pešcev. Ugotovili 7 kršitev voznikov in kar 53 kršitev s strani pešcev, od tega so jih 15 tudi kaznovali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano