V nezakonitem skladišču cigarete in viagra

Trije družinski člani so na črno delali v gostilni na črno na območju Ruš, v Mariboru pa je domačin v nezakonitem skladišču hranil večjo količino cigaret in tobaka, pa tudi nekaj viagre. S primeroma so se nedavno ukvarjali mariborski finančni preiskovalci, ki so sodelovali tudi s policisti.

V skladišču so našli 1132 zavojev cigaret. Foto: Finančna Uprava Rs
V skladišču so našli 1132 zavojev cigaret. Foto: Finančna Uprava Rs

MARIBOR >Že v začetku leta so preiskovalci iz mariborskega finančnega urada ugotovili, da v zasebnih prostorih na območju Ruš izvajajo neprijavljeno gostinsko dejavnost, v “gostilni” pa na črno delajo trije družinski člani, stari 63, 60 in 42 let. Opravili so prekrškovni postopek in izdali še odločbo o prepovedi opravljanja gostinske dejavnosti. Ko so v začetku avgusta preverjali, ali kršitelji spoštujejo odločbo, so ugotovili, da je ne. Zato so si pri mariborskem sodišču priskrbeli odredbo za hišno preiskavo.

To so septembra tudi opravili in ugotovili, da trojica v istih prostorih še vedno izvaja gostinsko dejavnost. Zasegli so številne predmete, pijačo in opremo. Tokrat bo mariborski finančni urad zoper trojico podal obdolžilni predlog zaradi kršitve zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, pa tudi zaradi neupoštevanja odločbe o prepovedi. Z laboratorijsko analizo alkoholnih pijač pa bodo ugotavljali, ali gre tudi za kršitve trošarinske zakonodaje. Sicer pa je nadzor spodbudila anonimna prijava zaradi nelojalne konkurence okoliškim gostilničarjem. Izkazalo se je namreč, da je kršitelj več let opravljal neprijavljeno gostinsko dejavnost pod pretvezo, da gre za nepridobitno dejavnost društva, ki naj bi bila namenjena samo članom.

Na območju Pobrežja v Mariboru pa se je dogajala nekoliko drugačna trgovina, tudi v tem primeru nezakonita. Na domačem dvorišču je 51-letnik prodal 24-letniku štiri zavoje cigaret, čeprav se uradno ne ukvarja s to dejavnostjo. Nekatere cigarete so bile opremljene s trošarinsko znamko BiH, nekatere pa brez oznak. Finančni preiskovalci so z odredbo sodišča tudi pri 51-letniku opravili hišno preiskavo in odkrili pravo pravcato nezakonito skladišče, v njem pa 1132 zavojev cigaret, nekaj več kot deset kilogramov na drobno rezanega tobaka, 172 tablet viagre in devet vrečk gela kamagra. Kot so pojasnili v finančni upravi, gre za odkritje enega večjih nezakonitih skladišč v Sloveniji, proračun pa bi bil prikrajšan za približno 33.000 evrov dajatev. Tudi 51-letnika čaka obdolžilni predlog.

SK


Najbolj brano