Utrujeni Ukrajinec in pijan Koprčan sta se ustavila kar na avtocesti

Primorski policisti so v torek zvečer zalotili 50-letnega ukrajinskega državljana, ki je v svojem vozilu počival kar na odstavnem pasu avtoceste od Kozine proti Kopru, so sporočili s Policijske uprave Koper. Le uro in pol zatem je pijani Koprčan sredi vožnje ustavil vozilo, prav tako na odstavnem pasu avtoceste.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Policisti so obvestilo o na odstavnem pasu stoječem avtomobilu dobili okoli 22. ure, vozilo pa je stalo brez oznak in luči. Preizkus alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola, so pa policisti voznika oglobili in ga pospremili do najbližjega počivališča.

Le približno uro in pol kasneje je policija dobila več obvestil, da na koncu predora Kastelec v smeri Ljubljane stoji osebno vozilo počez na cesti. Policisti so ugotovili, da se je 53-letni Koprčan z avtomobilom zaradi slabega psihofizičnega stanja ustavil na odstavnem pasu.

Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odstranili so ga z avtoceste, sledi mu obdolžilni predlog.

Kdo je zakrivil prometno nesrečo?

Včeraj popoldne se je zgodila prometna nesreča na kolesarski stezi med Bertoki in Koprom. Voznik kolesa s pomožnim motorjem je vozil od Kopra proti Bertokom. Približno na sredi poti je dohitel kolesarko, 70-letno Italijanko, in trčil v zadnji del njenega kolesa. Kolesarka je padla in se poškodovala. Odpeljali so jo na pregled v izolsko bolnišnico.

Kasneje se je pri koprskih policistih zglasil mladoletni Ankarančan. Policistom je povedal, da je res vozil po kolesarski stezi, kjer je na poti dohitel skupino kolesarjev in jih začel prehitevati. Najprej jih je z zvočnim signalom opozoril, nato pa naj bi začel prehitevati. Medtem naj bi nenadoma ena od kolesark zapeljala na levo in takrat je trčil v njeno zadnje kolo. Padel je tudi sam, vendar je pot nadaljeval peš. Ukrep policistov sledi, ko bodo razjasnjene okoliščine nesreče.

V Ankaranu izginil motor

V Ankaranu je nekdo ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke SYM, tip orbit II 4T. Motor je vreden 1240 evrov.

Vlomilca v Izoli in Kopru

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje. Temeljito je pregledal vse prostore in odnesel 130 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v prostore podjetja v Kopru. Tudi ta je temeljito prečesal vse prostore in odnesel 180 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano