Ustavil pred prehodom, Izolanki pa to ni uspelo

Ker je 54-letni Avstrijec včeraj dopoldne ustavil pešcem pred prehodom, ima zdaj razbit avto. Za njim je varno ustavila 41-letna domačinka, 22-letnici iz okolice Izole pa to ni uspelo.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

PRIMORSKA > Včerajšnja nesreča se je zgodila pri skladišču soli v Portorožu. 54-letni avstrijski državljan je pripeljal do prehoda za pešce in ustavil, ker so pešci prečkali cesto. Za njim je varno ustavila 41-letna voznica iz okolice Portoroža, za njo pa je z avtom prihitela 22-letna voznica iz okolice Izole. Ta je očitno vozila s premajhno varnostno razdaljo ali prepozno zagledala, da vozili stojita, trčila v vozilo voznice pred seboj, njen avto pa je odbilo še v avto Avstrijca. V nesreči se je poškodovala le povzročiteljica, po prvih podatkih laže, vseeno pa so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Prislužila si je tudi kazen.

V torek se je zgodila nesreča na glavni cesti od Šmarij proti Kopru, kjer je pri avtosalonu Ford Nova 57-letni voznik iz Dravograda zmanjšal hitrost in dal prednost vozniku tovornega kombija, ki je z njegove leve hotel prečkati cesto. 51-letni Koprčan je s kombijem zapeljal na cesto, takrat pa je iz koprske smeri po njej pripeljal 31-letnik iz okolice Pirana in s svojim avtom trčil v prednji del kombija. Voznik iz okolice Pirana se je v nesreči laže poškodoval po glavi, zato so ga reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so kaznovali voznika kombija.

V torek zgodaj popoldne se je zgodila manjša prometna nesreča tudi na cesti proti Vršiču, zgodaj zjutraj pa še na cesti med Idrijo in Belo, kjer sta trčila voznika z osebnim in tovornim vozilom. V nesreči se je poškodoval voznik avta.

DC


Najbolj brano