Upor v ljubljanskem zaporu naj bi sprožil Valon Hoxaj

Včeraj proti večeru je v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici prišlo do upora. Trije priporniki naj bi splezali na nadstrešek ene izmed stavb ter tam ostali. Uprli naj bi se tudi drugi zaporniki, ki so bili na sprehodu in se niso želeli vrniti v svoje celice. Upor naj bi sprožil Valon Hoxaj, ki je bil prijet v policijski akciji Kobra. V Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij zagotavljajo, da so razmere v ljubljanskem zaporu pod nadzorom.

V ljubljanskem zaporu je sinoči prišlo do upora. Foto: STA
V ljubljanskem zaporu je sinoči prišlo do upora. Foto: STA

LJUBLJANA > Upor naj bi sprožil albanski državljan Valon Hoxaj, ki je bil prijet v policijski akciji Kobra, uperjeni proti združbi, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo večje količine mamil. Hoxaju sodijo na koprskem sodišču.

Po neuradnih informacijah naj bi Hoxaj s še dvema pripornikoma splezal na nadstrešek ene od stavb. Na dvorišču zapora naj bi ostalo še okoli 25 zapornikov. Pred zaporom je bilo še zvečer moč slišati glasno vpitje oziroma petje, reflektorji dvorišča pa so bili prižgani, kar pomeni, da je dogajanje trajalo nekaj ur.

Zadeve so že sinoči bile pod nadzorom, so sporočili iz Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. “Razmere so bile ves čas pod nadzorom, pozno zvečer pa so se vsi priporniki vrnili v svoje prostore. Policija v dogodku ni posredovala,” so navedli v sporočilu za javnost in več pojasnil o dogodku napovedali za ponedeljek.

Na Policijski upravi Ljubljana pa so pojasnili, da jih je vodstvo zaporov v petek v večernih urah obvestilo o dogajanju v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana na Povšetovi ulici. Ljubljanski policisti niso izvedli nobenih ukrepov, prav tako niso vstopili v objekt. “Ukrepe znotraj varovanega objekta so izvajali izključno pravosodni policisti. Policisti PU Ljubljana pa so bili zgolj prisotni v bližini objekta iz razloga nudenja pomoči v primeru potreb,” so navedli na policiji.

STA


Najbolj brano