Umrl zaradi zastrupitve

Potem ko so ga svojci pogrešali od sobote, so gasilci v torek vdrli v stanovanje 30-letnega tujca v Postojni in ga našli mrtvega. Po zažgani kuhinji sklepajo, da se je na štedilniku vnela hrana, ogenj pa je porabil ves kisik in kmalu ugasnil. Žal je ob tem umrl tudi 30-letnik. Policija je potrdila, da so tujo krivdo izključili.

Za sredinskima oknoma na vrhu prvega bloka z desne se je verjetno že v soboto zgodila tragedija.
Za sredinskima oknoma na vrhu prvega bloka z desne se je verjetno že v soboto zgodila tragedija. 

POSTOJNA > Včeraj dopoldne so na policijo poklicali svojci 30-letnega državljana Bosne in Hercegovine in prijavili, da ga pogrešajo že od sobote. Tujec je živel v Postojni, v stanovanju v bloku na naslovu Kidričeva ulica 10. Policisti so zaprosili za pomoč gasilce in se skupaj z njimi odpravili pred vrata njegovega stanovanja.

Včeraj nekaj minut pred deseto dopoldne so v gozdu med Kob jeglavo in Lukovcem gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana ter člani ekipe nujne medicin ske pomoči iz Sežane iskali obolelega 74-let nega domačina. Žal so ga našli že mrtvega.

Nekaj minut po deveti uri so vdrli v stanovanje in takoj zavohali vonj po zažganem. Gasilci so si nadeli dihalne maske, vstopili v stanovanje, v kuhinji zagledali sledi požara, na tleh dnevne sobe pa pogrešanega. Takoj so odprli okna in stanovanje prezračili, žal pa je bilo za pokojnega tujca že prepozno. Po vsej verjetnosti je umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Gasilci so sicer izmerili prisotnost nevarnih plinov in ugotovili, da je zrak v stanovanju skoraj normalen, vendar so po sledeh v kuhinji sklepali, da je v stanovanju gorelo. Kuhinjski elementi so bili namreč ožgani, na štedilniku naj bi bil lonec. Ker požara ni nihče prijavil in ga gasilci sploh niso gasili, to pomeni, da je ugasnil sam.

Kot kaže, je ogenj porabil ves kisik v stanovanju in ugasnil, žal pa je ob tem ugasnilo tudi življenje 30-letnika. Zakaj se iz zadimljenega stanovanja ni rešil, ostaja uganka. Tudi na policiji so včeraj potrdili, da je šlo po prvih podatkih za zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo olje, s katerim je pokojni hotel ocvreti krompir. Policija tujo krivdo izključuje, saj v stanovanju ni našla nobenih znakov kaznivega dejanja. Stanovanje je bilo z notranje strani zaklenjeno. DC


Najbolj brano