Umrl v gorečih razbitinah

Kot vse kaže, se je 29-letni Novogoričan včeraj zjutraj namenil storiti grozljivo dejanje. Z visoko hitrostjo, menda s približno 200 kilometri na uro, je na koncu Kolodvorske ulice zapeljal čez zelenico, porušil kovinska stebrička, skoraj poletel čez avtomobil voznice, ki je peljala po Erjavčevi ulici, oplazil hišo in zadel v zid nekdanje carinarnice. Trčenje je bilo tako silovito, da se je opečnati zid porušil, zoglenelo truplo mladeniča pa so čez tri ure potegnili in razbitin.

Hitrost BMW-ja je morala biti zelo visoka, da je najprej zadel 
v stebrička, oplazil avto in hišo, nato pa še porušil opečnat zid 
nekdanje carinarnice. Foto: Pierluigi Bumbaca
Hitrost BMW-ja je morala biti zelo visoka, da je najprej zadel v stebrička, oplazil avto in hišo, nato pa še porušil opečnat zid nekdanje carinarnice. Foto: Pierluigi Bumbaca

NOVA GORICA >Grozljiva nesreča se je zgodila včeraj nekaj minut pred 9. uro zjutraj na nekdanjem mejnem prehodu med Novo in staro Gorico v Erjavčevi ulici. Po Kolodvorski ulici je iz smeri Solkana pripeljal voznik, domnevno 29-letnik iz Pristave, in očitno namenoma storil, kar je sledilo. Včeraj so očividci menda že opazili, kako je pred nesrečo nekajkrat pripeljal mimo z visoko hitrostjo z istim BMW-jem 530 z italijanskima tablicama.

Tik preden se Kolodvorska ulica v blagem levem ovinku priključi na Erjavčevo, ki iz Nove Gorice vodi proti Gorici, je mladenič zapeljal naravnost čez robnik in zelenico, zadel dva kovinska stebrička, od katerih se je eden zvil do tal, drugi pa le delno, zaradi česar je avto dvignilo in je skoraj poletel nad Erjavčevo cesto. Po njej je takrat proti Gorici z volkswagnovim tiguanom vozila 42-letna domačinka, z njo pa sta bila v avtu še dva otroka.

Italijanski BMW naj bi skoraj preletel avto Novogoričanke, ga oplazil po pokrovu motorja, nato oplazil še hišo ob nekdanji carinarnici, od koder ga je odbilo naravnost v stranski zid carinarnice. Trčenje je bilo tako silovito, da so bližnji sosednje mislili, da je trčil in eksplodiral vlak. Takoj po trku je namreč avto eksplodiral in zagorel, v opečnatem zidu carinarnice pa je zazijala velika luknja.

Šokirana voznica se je ustavila nekaj deset metrov dalje že na italijanski strani, očividci pa so takoj poklicali na pomoč policiste in gasilce. Na kraj so prihiteli gasilci in policisti iz obeh Goric, vendar niso mogli veliko pomagati nesrečnemu vozniku BMW-ja. Razbitine avta so namreč gorele na vso moč, že po popolnoma zmečkanem avtu pa je bilo več kot očitno, da voznik trka ni preživel.

V petek zvečer je v vasi Kuteževo na Bistriškem po trku z avtom v hišo umrl tudi 83-letni domačin. Tudi v tem primeru očitno ni šlo za običajno prometno nesrečo, ampak najverjetneje za zdravstvene težave, ki jih je imel pokojni domačin. Na cesti, po kateri se je sicer vozil skoraj vsak dan, je, kot kaže, namenoma zavil na dvorišče obcestne hiše in se skoraj ustavil pred trkom. Avto naj bi zadel le skladovnico drv ob hiši in naj bi bil skoraj nepoškodovan. Voznik pa je negiben obsedel v avtu. Na kraj so prihiteli bistriški gasilci in njihovi kolegi iz društva Podgora-Podgraje ter bistriški reševalci, ki so ga več kot pol ure oživljali, vendar mu ni bilo več pomoči.

Gasilci so ogenj pogasili, nato pa so se trudili v razbitinah najti in potegniti na prosto truplo voznika. To jim je uspelo šele po velikem trudu in nekaj minut po poldnevu so delavci novogoriške Komunale zoglenelo truplo naložili v krsto in ga odpeljali.

Na novogoriški policijski upravi včeraj še niso potrdili identitete umrlega voznika, po podatkih, ki so kmalu zaokrožili v medijih, pa naj bi šlo prav za 29-letnika iz Pristave. V Italiji registriran avto naj bi vozil zato, ker naj bi bil avto last njegove partnerke, ki je prijavljena v Italiji. Čeprav vse kaže na to, nam na novogoriški policijski upravi včeraj prav tako niso potrdili, da je šlo za samomor. Preiskovalni sodnik je odredil obdukcijo, policija pa bo zdaj opravila preiskavo in z ugotovitvami seznanila novogoriško tožilstvo. Neuradno je bilo včeraj slišati, da naj bi mladenič doma pustil poslovilno pismo. DANIJEL CEK


Najbolj brano