Umrl tudi oživljeni Slovak

Česar so se gasilci in reševalci že v torek bali, se je tri dni kasneje res zgodilo. V petek zvečer je v šempetrski bolnišnici umrl 53-letni Slovak, ki se je s sinom v torek prevrnil na Soči pri Trnovem ob Soči. Poškodbe Slovaka so bile kljub hitri pomoči prehude.

Kljub trudu vseh reševalcev je Soča vzela življenje v torek 
ponesrečenega Slovaka. Foto: Pgd Kobarid
Kljub trudu vseh reševalcev je Soča vzela življenje v torek ponesrečenega Slovaka. Foto: Pgd Kobarid

TRNOVO OB SOČI > Več kot uro trajajoče torkovo oživljanje kobariških gasilcev, tolminskih gorskih reševalcev in reševalcev tolminskega zdravstvenega doma je bilo očitno zaman. 53-letni Slovak, ki se je v torek z napihljivim čolnom, podobnim kajaku dvosedu, prevrnil na nevarnem delu Soče pri Trnovem ob Soči, je v petek zvečer v šempetrski bolnišnici umrl. Novico so včeraj potrdili tudi na novogoriškem operativno komunikacijskem centru.

Nesreča se je zgodila v torek popoldne, ko sta se 53-letni Slovak in njegov 25-letni sin z gumijastim napihljivim čolnom spustila po nevarnem delu Soče, po tako imenovani moški proti pri Trnovem ob Soči. Očitno sta precenila svoje sposobnosti in zapeljala na brzice. Kmalu sta končala v vodi, pri tem je sin uspel hitro izplavati, očeta pa naj bi brzice pod vodo stisnile v skale. Negibnega in brez zavesti so nekaj sto metrov nižje potegnili iz vode mimoidoči raftarji ter ga takoj začeli oživljati.

Po prihodu gasilcev, gorskih in zdravstvenih reševalcev so se ti še dobro uro trudili s Slovakom, dokler ni začel kazati znakov življenja. Še vedno nezavestnega so nato dvignili v helikopter in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Očitno je bil Slovak predolgo pod vodo in brez kisika, zato je v petek zvečer v bolnišnici umrl.

DC


Najbolj brano