Umrl na poti domov

Nova tragedija na severnoprimorskih cestah je včeraj zjutraj na Cerkljanskem vzela življenje komaj 17-letnega mladeniča. Skupaj z bratom dvojčkom in prijateljem naj bi se vračal domov in v temi ter dežju z avtom zapeljal preveč v levo in se prevrnil pod cesto. Med prevračanjem ga je vrglo iz avta, kjer je mrtev obležal, njegova sopotnika pa sta ostala v avtu in preživela brez hujših poškodb.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

DOLENJI NOVAKI > Nova tragedija na severnoprimorskih cestah se je zgodila včeraj nekaj minut po tretji uri zjutraj. Po sicer široki in utrjeni makadamski gozdni cesti so se kljub svojim rosnim 17 letom z avtom vozili trije mladeniči iz vasi v okolici Dolenjih Novakov. V avtu naj bi bila brata dvojčka in njun prijatelj. Avto naj bi bil družinski avto omenjenih bratov.

Od kod so se najstniki peljali proti domu, policija včeraj ni poročala, po naših podatkih pa je bila v bližini veselica, s katere naj bi se vračali. V bližini Dolenjih Novakov naj bi 17-letni voznik (ki seveda še ni imel vozniškega dovoljenja) v močnem nalivu zapeljal preveč levo in z avtom obtičal ob levem robu ceste. Po neuradnih informacijah naj bi se nato ustavil in skušal avto rešiti z roba ceste, zaradi razmočene in blatne bankine pa naj bi dosegel ravno nasprotno.

Avto, po naših informacijah manjši terenec v lasti družine dvojčkov, v katerem so bili še vsi trije najstniki, je zdrsnil pod cesto in se prevrnil na levi bok. Včeraj še ni bilo jasno ali se je prevrnil samo enkrat ali večkrat. Ko se je avto ustavil, v njem ni bilo več voznika, bila pa sta druga dva mladeniča. Skočila sta iz avta in hudo poškodovanega brata in vrstnika našla nedaleč stran. Očitno je med prevračanjem padel iz vozila.

Mladeniča sta takoj poklicala pomoč in tudi sama s prvimi prispelimi občani skušala oživiti 17-letnika, vendar neuspešno. Na kraj so prvi prihiteli idrijski gasilci, za njimi še cerkljanski in idrijski reševalci z zdravnikom, vendar mladeniču nihče ni mogel več pomagati. Zdravnik je lahko le potrdil, da je najstnik zaradi poškodb umrl.

Medtem naj bi se na prizorišču nesreče zbrali tudi prijatelji in svojci treh mladeničev, ki so le nemo opazovali in čakali na preiskovalnega sodnika. Ko je ta prispel, si je ogledal kraj nesreče, nato pa so gasilci truplo pokojnega 17-letnika dvignili na cesto in ga predali delavcem komunale. Nesrečni mladenič je že deseta letošnja žrtev cest novogoriške policijske uprave.

DANIJEL CEK


Najbolj brano