Umrl 23-letni Tržačan, ki je na Zoncolanu padel v razpoko

23-letni Tržačan E. G. je včeraj padel v globoko razpoko na Zoncolanu. Potem ko so ga gorski reševalci v zahtevni reševalni akciji s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Tolmeču, je ponoči podlegel hudim poškodbam, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Smučar se je skupaj s prijateljem po smučanju udeležil zabave v koči na Zoncolanu. Po 17. uri, ko se je bilo treba spustiti v dolino, sta se mladeniča odločila, da gresta do Ravascletta peš. Zavila sta v gozd, po katerem sta hodila kar nekaj časa. Prijatelj E. G. se je želel vrniti nazaj, saj sta se v gozdu izgubila. A ta mu ni prisluhnil in je nadaljeval pot po gozdu. Približal se je robu razpoke in padel 200 metrov v globino.

Prijatelj je nemudoma poklical reševalce. Na kraj nesreče so prišli gorski reševalci in policija, pridružili pa so se jim še prostovoljci, gasilci in osebje službe Promotur, ki je na kraj dogodka pripeljalo motorne sani. Prav s pomočjo sani so prišli do poškodovanega in ga takoj začeli oživljati. Ko je bilo zdravstveno stanje stabilizirano, so ga odpeljali v bolnišnico, kje pa mu niso mogli pomagati. Po nekaj urah je 23-letni mladenič podlegel poškodbam, poroča Primorski dnevnik.

STA


Najbolj brano