Ukrajinec je s kombijem trčil v medveda

Gost promet proti morju je v soboto zjutraj upočasnil še medved, ki ga je na avtocesti med Uncem in Ravbarkomando s kombijem zbil Ukrajinec. Včeraj se je v treh nesrečah poškodovalo več voznikov in njihovih sopotnikov.

Ukrajinec je s kombijem na prehitevalnem pasu trčil v medveda, težkega približno 250 kilogramov Foto: Silva Križman
Ukrajinec je s kombijem na prehitevalnem pasu trčil v medveda, težkega približno 250 kilogramov Foto: Silva Križman

PRIMORSKA > Ukrajinec se je v soboto okoli 1.30 peljal proti morju. Na avtocesti od Unca proti Postojni, približno dva kilometra pred Ravbarkomando, je na prehitevalnem pasu naletel na nepričakovano oviro. Pred kombijem poljske registracije se je nenadoma znašel medved. 36-letni voznik je s kombijem silovito trčil vanj. Medved je zaradi hudih poškodb poginil na kraju nesreče, 36-letni voznik jo je odnesel brez poškodb, njegov kombi pa je bil nevozen. Medved, težak približno 250 kilogramov, je najprej preplezal varnostno ograjo ob voznem pasu proti notranjosti države, nato pa še odbojni ograji med voznima pasovoma.

Delavci Darsa so medveda predali lovcem Lovske družine Rakek, ki skrbijo za to lovišče. Promet na tem delu avtoceste je bil precej upočasnjen tudi v jutranjih urah, ko so vozniki opazovali neobičajen prizor na cesti. Na medveda na cesti je v soboto malo pred polnočjo naletel tudi voznik clia. V medveda je trčil v bližini kamnoloma Laže, med Senožečami in Razdrtim. Medved je po nesreči zbežal v gozd.

Včeraj zjutraj je počilo na cesti med Tubljami in Hrpeljami. 27-letna domačinka je peljala proti Hrpeljam in v desnem ovinku zapeljala čez ločilno črto. Takrat je z avtom iz nasprotne smeri pripeljal 59-letni Hrvat. Voznica je z avtom trčila v bok njegovega vozila, tako da se je njegov avto prevrnil na streho, voznica pa je z avtom nato trčila v obcestno drevo. Reševalci so v bolnišnico odpeljali poškodovano 27-letno voznico in 61-letno sopotnico iz Avstrije, ki je bila v drugem avtomobilu. Poleg policistov in reševalcev so posredovali tudi sežanski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz PGD Materija.

Včeraj dopoldne se je 59-letni domačin peljal od Gorenj proti Sežani. Med vožnjo pa je z vozilom piaggio M500 zapeljal s ceste in se prevrnil. Sežanski reševalci so tudi njega odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, kjer so ga zadržali na opazovanju. Malo pred 14. uro pa se je nesreča zgodila še pri Bivju. 42-letni voznik, doma iz Srbije, je za bencinskim servisom izsilil prednost 24-letnemu vozniku avtomobila, doma iz okolice Kopra. Vozili sta trčili, v nesreči pa se je poškodovala 48-letna sopotnica iz Beograda.

Včeraj ob 16.50 se je nesreča zgodila še na cesti med Ilirsko Bistrico in Postojno, pri Ribnici. V nesreči so bili udeleženi vozniki treh osebnih avtomobilov. Po prvih podatkih sta se v nesreči laže poškodovali dve osebi.

SP


Najbolj brano